Annons

Andra året för traditionell Äppelmarknad på ny plats

Förra årets nystart av Äppelmarknaden på ny plats blev en succé. Sista helgen i september är det dags igen.
Kivik • Publicerad 26 september 2023
För andra året tar Äppelmarknaden plats på och kring Svabesholms Kungsgård utanför Kivik.
För andra året tar Äppelmarknaden plats på och kring Svabesholms Kungsgård utanför Kivik.Foto: Hannah Andersson

Förra året var första gången som Äppelmarknaden ägde rum på Svabesholms Kungsgård. Syftet med flytten var att göra marknaden mer tillgänglig och den stora tillströmningen av besökare bekräftar att initiativet uppskattades. På Svabesholm är det gott om utrymme för såväl äppeltavla, uppträden, utställare och besökare. Dessutom finns det möjlighet att erbjuda gratis, stor parkering i direkt anslutning till marknaden.

Hela Äppelmarknaden omfattar flera veckor under perioden 30 september till 15 oktober. Den fullmatade premiärhelgen äger rum 30 september till 1 oktober. Därefter följer en mellanvecka när besökarna i lugn och ro kan uppleva äppeltavlan, besöka utställningen, handla och smaka.

Annons

7-8 oktober har det blivit dags för familjehelg med magiker, uppträdanden och aktiviteter för både vuxna och barn. Äppelmarknaden avrundas med en sista vecka med samma utbud som mellanveckan ovan.

Österlens folkdansgille dansar även i år igång marknaden framför årets äppeltavla.
Österlens folkdansgille dansar även i år igång marknaden framför årets äppeltavla.Foto: Hannah Andersson

Motivet för årets äppeltavla är i vanlig ordning hemligt fram till avtäckningen av tavlan som enligt tradition skapas av konstnär Emma Karp Lundström och hennes team. Äppeltavlan avtäcks under högtidliga former när marknaden invigs den 30 september.

Preliminärt program lördag 30 september:

Klockan 10.00 Äppelmarknaden öppnar. 11.15 Simrishamns Musikkår spelar. 11.30 Landshövding Anneli Hulthén talar. Årets konferencier, magikern Malin Nilsson, presenterar äppelkonstnären Emma Karp Lundström och avtäcker årets äppeltavla. 12.00 Simrishamns Musikkår spelar framför äppeltavlan. 12.30 Robert Wells med Vocalettes. 13.30 Barnkör från Kivik och Simrishamn under ledning av Robert Wells. 14.00 Magikern Malin Nilsson trollar för stora och små. 14.30 Österlens Folkdansgille dansar framför äppeltavlan. 15.30 Robert Wells med Vocalettes. 17.00 Programmet avslutas.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons