GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äntligen julshow igen

En stor dos julstämning i form av sång, dans och teater - det är vad barnen och ungdomarna från Scen Österlen kommer att bjuda på i årets julshow.
Brantevik • Publicerad 29 november 2022
Nio ungdomar och arton barn ställer sig på MårtenPers scen, belägen mellan Skillinge och Brantevik, i helgen för att bjuda publiken på en stämningsfull julshow.
Nio ungdomar och arton barn ställer sig på MårtenPers scen, belägen mellan Skillinge och Brantevik, i helgen för att bjuda publiken på en stämningsfull julshow.Foto: Hannah Andersson

Premiärföreställningen är redan slutsåld, men i skrivande stund finns biljetter kvar till kvällsföreställningen på lördagen och eftermiddagsföreställningen på söndagen.

Längtan efter att få sätta upp en julshow har varit stor.

– Förra året gjorde vi en stödgala innan jul och åren dessförinnan har vi hittat lite olika lösningar för att kunna bjuda på föreställning i någon form, men det är länge sedan vi kunde sätta upp en ordentlig julshow, därför känns det extra kul att göra det i år, säger Hanna Forslund, ledare.

Nio ungdomar och arton barn ställer sig på MårtenPers scen i helgen för att ge publiken en stämningsfull start på december.

– Barngruppen kommer att ge smakprov från två härligt juliga musikaler, berättar Hanna. Ungdomsgruppen har fått jobba tillsammans med fyra olika gästledare för att skapa ett kollage av rörelse, sång och teater på temat jul.

ÖMs utsände hälsade på i Dansens hus i Simrishamn när ungdomsgruppen var i full färd med att repetera.
ÖMs utsände hälsade på i Dansens hus i Simrishamn när ungdomsgruppen var i full färd med att repetera.Foto: Hannah Andersson

ÖMs utsände hälsade på i Dansens hus i Simrishamn när ungdomsgruppen var i full färd med att repetera.

Meda Svensson Belin och Ebba Helmersson är två av deltagarna i årets julshow. Ebba har varit aktiv i Scen Österlen sedan 2015. För Meda är det första föreställningen med teaterföreningen.

– Det är kul att uppträda, teater är roligast, säger Meda.

– Det är roligt att stå på scen, håller Ebba med. Och att umgås med alla.

De ser fram emot att kliva upp på scenen på MårtenPers.

– Det är en väldigt mysig scen även på vintern. Vi hann spela en julshow där före pandemin och det blev väldigt stämningsfullt och bra, säger Hanna.

Julshowen ges lördag och söndag 3 och 4 december. Biljett förköps via Scen Österlens webbsida.

Nio ungdomar och arton barn ställer sig på MårtenPers scen, belägen mellan Skillinge och Brantevik, i helgen för att bjuda publiken på en stämningsfull julshow.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.