GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Evenemang

Årets hyllning till det svenska äpplet på ny plats

I helgen har det blivit dags för den traditionella hyllningen till det svenska äpplet - Äppelmarknaden. Årets marknad äger rum på ny plats men i övrigt är det mesta sig likt.
Kivik • Publicerad 22 september 2022
Årets äppeltavla avtäcks på lördag klockan 11.30. Äppelmarknaden är en del av den större satsningen Skördetid på Österlen som du kunde läsa om i förra numret av Österlenmagasinet. Arkivbild från Äppelmarknaden 2015.
Årets äppeltavla avtäcks på lördag klockan 11.30. Äppelmarknaden är en del av den större satsningen Skördetid på Österlen som du kunde läsa om i förra numret av Österlenmagasinet. Arkivbild från Äppelmarknaden 2015.Foto: Mark Hanlon

Årets Äppelmarknad tar plats på Svabesholms kungsgård 24-25 september klockan 10-17. Marknaden bjuder i vanlig ordning på svenska äpplen i tusentals kilo och världens största äppeltavla.

Avtäckning av årets äppeltavla, skapad av äppelkonstnären Emma Karp Lundström och hennes team, äger rum på lördagen klockan 11.30.

På marknadsområdet blir det provsmakning och äppelförsäljning, mat och must samt utställare. Pomologer finns på plats för sortbestämning av dina trädgårdsäpplen och det blir äppelutställning. För marknadens yngsta besökare erbjuds barnaktiviteter med äpplet i centrum.

bild 1/3
Pidde P är gästartist under Äppelmarknadens familjehelg. Foto: Magnus Rosvall
Magikern Malin Nilsson är Äppelmarknadens konferencier. Foto: Tom Wall
Danne Stråhed och Dynamo är gästartister söndagen den 25 september. Foto: Per Jahnke
Pidde P är gästartist under Äppelmarknadens familjehelg. Foto: Magnus Rosvall
Magikern Malin Nilsson är Äppelmarknadens konferencier. Foto: Tom Wall

Helgens konferencier är magikern Malin Nilsson ackompanjerad av husbandet Janne Bark & Co. Simrishamns Musikkår spelar. Gästartist på lördag en är Dan Hylander och Py Bäckman. På söndagen gästas marknaden av Danne Stråhed med Dynamo.

Helgen därpå, 1-2 oktober klockan 10-17, vankas Äppelmarknadens familjehelg. Det blir en helg fylld med upplevelser för barnfamiljen med äpplet som inramning. Besökarna får musta, baka och smaka. Magikern Malin Nilsson trollar för stora och små. Funnys Äventyr finns på plats och familjehelgens gästartist är barnens favorit - PiddeP.

Det ges också möjlighet att gå tipsrunda. Titta på rallylydnad för tips om rolig träning för de fyrbenta familjemedlemmarna. Tomelilla-Österlen ponnytravklubb finns på plats och Riddarsällskapet Silverfalken gästar marknaden på söndagen.

Även denna helg bjuder förstås på äppeltavla, äppelutställning, smakprovning, mat och utställare.

Entré för vuxna. Fri entré och gratis aktiviteter för barn under 15 år båda marknadshelgerna. Fri parkering.

Marknaden är även öppen i mindre format 26/9-9/10, klockan 10-17. Entré 26-30/9. 3-9/10 fri entré.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.