GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barnens trädgård invigdes

Tidigare idag invigdes familjecentralens fina trädgård med en fest som bjöd på bandklipp, ballonger, glass, kakor och korv.
Simrishamn • Publicerad 13 maj 2022
Naila Deperlo, Oda Thornander, Mody Shiekha och Aron Stridsberg hjälptes åt att klippa invigningsbandet.
Naila Deperlo, Oda Thornander, Mody Shiekha och Aron Stridsberg hjälptes åt att klippa invigningsbandet.

Trädgården utanför Simrishamns familjecentral håller på att omskapas för att bättre passa de små besökarnas behov. De olika sorters bärbuskarna har fått sällskap av en stor sandlåda och en liten kiosk där det invigningsdagen till ära bakas sandkakor.

Mody Shiekha är en av kakbakarna.

– Han älskar att vara här, säger mamma Duaa Shiekha. Vi brukar besöka familjecentralen, det är en sådan trygg plats där Mody får leka med andra barn samtidigt som jag får prata med de andra föräldrarna och träna på min svenska.

Andra återkommande besökare är familjen Stridsberg.

– Barnen tycker det är kul att komma hit och leka av sig, säger Jonny Stridsberg.

– Jag tycker om att leka i sandlådan, berättar Aron Stridsberg som, tillsammans med tre andra kompisar, fick den ärofyllda uppgiften att klippa invigningsbandet.

– Det är jättekul att så många familjer kommit idag för att inviga vår fina trädgården, säger en strålande glad Anna-Maria Caesar, samordnare för familjecentralen.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.