GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brons för Blohmé i enduro

Förra helgen klev Andrè Blohmé upp som bronsmedaljör på prispallen i Enduro USM, med samma poäng som tvåan. Den 8 oktober kör han sista JSM-deltävlingen tillsammans med Sveriges bästa enduroförare.
Sankt Olof • Publicerad 21 september 2022
Bara 17 år gammal har Andrè Blohmé redan en imponerande meritlista i enduro. Förra helgen körde han hem ett brons i USM.
Bara 17 år gammal har Andrè Blohmé redan en imponerande meritlista i enduro. Förra helgen körde han hem ett brons i USM.

Sankt Olofskillen Andrè Blohmé är blott 17 år fyllda men har redan en imponerande meritlista. Cross började han köra redan tre år gammal.

– Då körde jag en PV50 hemma i hästhagen, berättar Andrè.

Han tränade och tävlade motocross fram till 12 årsåldern.

– Då gick jag över till enduro.

Enduro körs på skogsbanor, över stock och sten, och är en än större fysisk, såväl som psykisk, utmaning.

– Endurobanorna är ungefär fem gånger längre än en crossbana, förklarar Andrè och berättar att tävlingsdagarna, av naturliga skäl, därför också är längre.

- USM-finalhelgen började jag köra vid 10-tiden och kom i mål runt 15.30.

För att orka krävs massor av träning.

– Jag tränar fyspass 5-6 dagar i veckan och kör hoj 2-3 tillfällen varje vecka.

Trots sin unga ålder har Andrè redan kammat hem ett USM-silver och två brons.

Att det blev ett brons i år är han själv inte helt nöjd med.

– Jag fick en dålig start med några fjärdeplatser de första deltävlingarna, men det hämtade jag upp med andra- och tredjeplaceringar. Finalen öppnade jag starkt och låg tvåa med tre sekunder ner till tredjeplatsen efter första varvet. Sen kom Alfons Lindström ifatt mig och gick om efter ungefär halva tävlingen.

Andrè slutade på samma poäng som Alfons men den senare knep silvret tack vare ett bättre sistaresultat.

– Men jag satsar på att komma igen och siktar på guld nästa år!

Andrè kör också JSM som går ihop med SM-klassen. Där har han legat stabilt på 5-6-placeringar och 40:e plats totalt i SM med en deltävling kvar.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.