Annons

Chans för fler att Hitta ut

Förra året lockade Simrishamns orienterings­klubbs sextio Hitta ut-kontroller fler än 9000 besök. Årets Hitta ut i Simrishamn har premiär den 1 april.
Simrishamn • Publicerad 30 mars 2023
Den 1 april kommer Ulla Nordahl att dela ut kartor utanför Maskor och Stygns butik på Storgatan i Simrishamn. Sedan finns kartor att hämta på Tobisviks camping, Turistbyrån, Preem och Team Sportia i Simrishamn. Simrishamnskartan finns även i Hitta ut-appen och på webbsidan - där under fliken Skåne.
Den 1 april kommer Ulla Nordahl att dela ut kartor utanför Maskor och Stygns butik på Storgatan i Simrishamn. Sedan finns kartor att hämta på Tobisviks camping, Turistbyrån, Preem och Team Sportia i Simrishamn. Simrishamnskartan finns även i Hitta ut-appen och på webbsidan - där under fliken Skåne.Foto: Hannah Andersson

2022 var första året som Simrishamns orienterings­klubb medverkade som lokal arrangör till Svenska orienteringsförbundets friskvårdsaktivitet Hitta ut.

Ulla Nordahl är initiativtagare och kan berätta att satsningen varit väldigt uppskattad.

Annons

– Förra säsongen mötte jag ofta folk som var ute och letade efter kontrollerna när jag tog mina rundor för att titta till dem och alla utryckte sin uppskattning över initiativet, berättar Ulla.

Hitta ut är en gratis aktivi­tet som går ut på att finna vägen till de markerade kontrollpunkterna med hjälp av en karta, i pappers­form eller i appen.

– Syftet är att få folk att komma ut och röra på sig, och att upptäcka sitt när­område, berättar Ulla.

Det finns fyra svårighetsgrader för kontrollpunkterna - grön, blå, röd och svart - där grön är lättast. Alla som skapar en pro­fil på Hitta uts hemsida kan logga in och registrera sina checkpionts där. På checkpointmarkeringen finns både kontrollnummer och en bokstavskod som används när kontrollpunkten registreras.

I år satsar Simrishamns orienterings­klubb på fler kontroller, inte mindre än 140 stycken.

– Till premiären den 1 april släpper vi 38 kontroller utefter sydkust/sydostleden och 20 inne i centrala Simrishamn, som placerats ut i butikernas skyltfönster i ett samarbete med Simrishamns näringsidkare.

Dessutom släpps ett antal kontrollpunkter antingen i Bäckhalladalen eller längs kuststräckan från Knäcken till Strandpaviljongen. Vilket det blir beror på om klubben hinner få godkännandet från Länsstyrelsen avseende kontrollerna i Bäckhalladalen. De kontroller som inte släpps 1 april gör det istället den 10 juli i samband med Sommarsimrishamn. Hitta ut pågår till den 31 november.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons