De tar ytterligare ett kliv och bygger ut
Våren 2019 träffade Österlenmagasinets utsände familjen Starkenberg, nyligen nedflyttade till Österlen från Kolmården och i färd med att lära känna sitt bed & breakfast på Sköllengården. Redan då berättade Gustaf och Kristin att de ville bygga fler ben att stå på - när de hunnit bli varma i kläderna. Och det har de sannerligen hunnit bli, under år med pandemi, skenande elpriser och inflation. Men målet kvarstår.
– Vi utvecklar ett steg i taget och tar vara på möjligheterna som den här gården erbjuder, säger Gustaf.
En viktig pusselbit föll på plats när en kock anställdes förra sommaren.
– Det gjorde det möjligt för oss att öppna restaurangverksamhet, vilket varit väldigt uppskattat av våra övernattningsgäster, men också av matgäster utifrån, berättar Kristin.
Med egen restaurang ges chansen att erbjuda paketlösningar kring konferens och bröllop.
– Konferensverksamheten är redan igång och nu har vi även öppnat upp för bröllopsbokningar.
Genom en stundande utbyggnad kan större sällskap välkomnas.
– Vi kommer att knyta ihop matsalen med den gamla lägenheten i före detta svinstallet. Den nya lokalen kommer att vara godkänd för hundra personer.
Att ha öppet året runt är en annan ambition som funnits med från start när paret Starkenberg tog över Sköllengården.
– Samarbetet med Svenska Turistföreningen har underlättat för det, nu på hösten hittar många vandrings- och cykelsugna turister till oss via dem, berättar Gustaf.
Genom att satsa på verksamhet året om blir det också lättare att hitta personal.
– När vi tog över skötte vi allt själva med hjälp av min mamma, nu har vi tre åretruntanställda och blir en attraktivare arbetsgivare när vi kan erbjuda mer än säsongsjobb, säger Kristin.