Annons

En äppeltavla växer fram

Glädjen var stor, hos både barn och äldre, när de möttes på Vardaga Villa Joneberg för att göra en äppeltavla tillsammans.
Simrishamn • Publicerad 27 september 2023
Gunnel Johannesson skapar äppelkonst tillsammans med barnen från Backstugans förskola.
Gunnel Johannesson skapar äppelkonst tillsammans med barnen från Backstugans förskola.Foto: Hannah Andersson

Lite försiktigt kliver barnen från gruppen Hajarna på Backstugans förskola in på äldreboendet Villa Joneberg, men den första blygheten försvinner snabbt när barnen tar sig an dagens uppgift tillsammans med de äldre - att skapa en egen äppeltavla.

Personalen har förberett genom att fästa spikar på en träskiva.

Annons

– JHL har sponsrat oss med material och Äppelriket med äpplen, berättar Camilla Gustafsson som är aktivitetssamordnare på Villa Joneberg och initiativtagare till tavelprojektet.

Men det är inte första gången som förskolans barn hälsar på sina grannar på Joneberg.

– I våras kom vi hit och sjöng låtar från Cirkus Musikör, en föreställning som vi jobbade med barnen kring på förskolan, berättar Lotta Åkesson, pedagog.

– Det är jättetrevligt att vi kan ha det här samarbetet, säger Jennie Fröjd Nicholls, pedagog.

På lördag, 30 september klockan 13-17, blir det höstmarknad på Vardaga Villa Joneberg. Då avtäcks den fina tavlan och det bjuds på kul aktiviteter för såväl stora som små.
På lördag, 30 september klockan 13-17, blir det höstmarknad på Vardaga Villa Joneberg. Då avtäcks den fina tavlan och det bjuds på kul aktiviteter för såväl stora som små.Foto: Hannah Andersson

Att barnen och de boende på Villa Joneberg trivs i varandras sällskap märks tydligt. Barnen kilar på snabba ben för att hämta äpplen åt Gunnel Johannesson, och hon hjälper i sin tur dem att få fast äpplena på sina spikar.

– Det här är roligt, jag är så glad i glyttar, säger Gunnel och får medhåll av Ines Larsson.

– De är så kära, säger hon och konstaterar att tavlan som växer fram minsann blir riktigt tjusig.

På lördag, 30 september klockan 13-17, blir det höstmarknad på Vardaga Villa Joneberg. Då avtäcks den fina tavlan och det bjuds på kul aktiviteter för såväl stora som små.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons