GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En höst i rosens tecken

Vid fyra tillfällen i höst ges all anledning att ta en paus från höstfixet i trädgården för att delta i föreningen Österlenrosors aktiviteter.
Österlen • Publicerad 23 september 2022
Alla som redan är medlemmar, eller ansöker om medlemskap, i föreningen Österlenrosor får möjlighet att ta del av Österlens fantastiska rosarv när Österlenrosor bjuder in till aktiviteten Rotskottsgrävning vid Rosentorget i Simrishamn.
Alla som redan är medlemmar, eller ansöker om medlemskap, i föreningen Österlenrosor får möjlighet att ta del av Österlens fantastiska rosarv när Österlenrosor bjuder in till aktiviteten Rotskottsgrävning vid Rosentorget i Simrishamn.

Söndagen den 25 september klockan 16.00 startar föreningen Österlenrosor höstens program med ett föredrag av Krister Cedergren. Krister tar med åhörarna på ”En resa genom tiden bland rosor och klematis”.

Med tre generationer på Cedergrens plantskola, som lades ner för några år sedan, besitter Krister Cedergren ett gediget kunnande om både rosor och klematis. Han är en stor profil i rosvärlden.

Höstens andra programpunkt är ytterligare ett föredrag. Söndagen den 30 oktober klockan 16.00 kommer Eva Böhlin Andreasson till Simrishamn för att prata om ”Vackra rosor och nyttiga nypon”.

Eva har sin rosenträdgård strax utanför Alingsås. I trädgården finns mer än 200 olika slags rosor som odlas till både lust och fägnad.

Rosor och nypon används i både mat- och bakverk och på senare år har intresset för de nyttiga nyponen tagit fart. Eva har föreläst på temat på både mässor och i radio.

Det är entré, med rabatt för medlemmar och inklusive fika, som gäller för båda föredragen som ges i före detta Österlengymnasiets aula, Fredsdalsgatan 7 i Simrishamn.

Lördagen den 8 oktober klockan 13.00 är aktiviteten en annan. Då ges alla medlemmar i föreningen Österlenrosor möjlighet att gräva rotskott av rosorna på Rosentorget i Simrishamn, under ledning av Ingvar Persson.

Höstens program avslutas så söndagen den 20 november klockan 13.00 i Österlengymnasiets aula där deltagarna får göra sin egen julkrans. De uppmanas att ta med en sekatör och eventuellt kvistar eller annat som kan passa i en krans, Österlenrosor bistår med annat material. Deltagaravgift inklusive fika, överskottet går till välgörenhet. Anmälan senast 6/11 till info@osterlenrosor.se.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.