Annons

Festlig företagarkväll

Simrishamn • Publicerad 6 november 2023
Arkivbild från 2019. Även årets företagarfest, som äger rum den 16 november, tar plats på Nordic Sea Winery.
Arkivbild från 2019. Även årets företagarfest, som äger rum den 16 november, tar plats på Nordic Sea Winery.Foto: Mark Hanlon

Den 16 november äger årets Företagarfest, en tillställning som hyllar Simrishamn kommuns entreprenörer, rum.

– Den årliga festen är en tradition sedan 2006, berättar Lars Persson, näringslivsutvecklare.

Annons

Under festen tillkännages bland annat vem av de tre nominerade som tar hem priset Årets Företagare.

Vad betyder festen för kommunens företagare?

– Festen är ett trevligt och välordnat ”party” där de nominerade får en välförtjänt uppmärksamhet tillsammans med andra företagare som valt att delta i firandet. Nomineringen i sig är ändå det viktigaste. Ett kvitto på att ens ”livsverk” varit utvecklande, hållbart och framgångsrikt, säger Jaennine Olesen, ordförande i Företagarna Österlen. Det finns många duktiga företagare i vår kommun som gör skillnad varje dag, det är viktigt att påminnas om!

Under kvällen delas fem priser ut - Årets UF-företag, Årets Nyföretagare, Årets Näringslivsambassadör, Årets Unga Företagare samt Årets Företagare.

Årets UF-företag är ett nytt pris för i år.

– Med det priset vill vi lyfta fram de unga entreprenörerna, säger Lars.

De tre nominerade till priset är Lightli UF, Savelight UF och La Bella UF.

Årets Nyföretagare är ett pris som delas ut av Nyföretagarcentrum och som har funnits med sedan starten, liksom priset Årets Näringslivsambassadör. Vem som blir Årets Unga Företagare avslöjas också under festen.

Till priset Årets Företagare, initierat av organisationen Företagarna, finns tre nominerade som presenteras i en separat artikel.

Årets företagarfest äger rum den 16 november på Nordic Sea Winery. Kvällen konferencier är Håcan Nilsson och för underhållningen står bandet Phix.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons