Annons

Fokus på social hållbarhet

Hållbarhetstemat fortsätter på Simrishamns bibliotek med två författarbesök och en filmvisning.
Simrishamn • Publicerad 29 mars 2023
Nicolas Lunabba som skrivit den hyllade debutromanen ”Blir du ledsen om jag dör?” gästar Simrishamns bibliotek den 3 april.
Nicolas Lunabba som skrivit den hyllade debutromanen ”Blir du ledsen om jag dör?” gästar Simrishamns bibliotek den 3 april.Foto: Jesper Klemedsson

Flera programpunkter med fokus på hållbarhetsfrågor avseende klimat och vatten har redan ägt rum. Men biblioteket tar även grepp om barn och ungas utsatthet och ohållbara situation i utsatta områden. Bland annat genom ett författarbesök av Nicolas Lunabba som skrivit den hyllade debutromanen ”Blir du ledsen om jag dör?”.

Lunabba är verksamhetsansvarig för organisationen Helamalmö samt ungdomsledare och arbetar med att skapa bättre levnadsvillkor för människor i utsatta områden. Han har belönats med både svenska Martin Luther King-priset och IM-priset för sitt engagemang för barn och unga i utsatta områden.

Annons

Författarbesöket med Lunabba äger rum måndag 3 april klockan 17.30. I samarbete med ABF Österlen. Begränsat antal platser, föranmälan krävs.

I maj ges även en föreläsning med Anna Welin, socialsekreteraren som med romanen ”För barnets bästa” skildrar hur det är att jobba för socialtjänsten med utsatta barn. Boken, som har hyllats av recensenter, är fiktiv men bygger på Welins egna erfarenheter.

Anna Welin gästar biblioteket tisdagen den 2 maj klockan 17.30. Samtalsmoderator är Stefan Villkatt, kursansvarig vid Långholmens författarskola, på vilken boken kom till. Författarbesöket arrangeras i samarbete med ABF Österlen. Föranmälan krävs.

Redan torsdag den 20 april blir det filmvisning med fokus på en annan hållbarhetsaspekt. Filmen ”HISTORJÁ – stygn för Sapmí” med Britta Marakatt-Labba visas med start klockan 16 och med efterföljande samtal.

Klimatförändringen är en existentiell fråga för den samiska kulturen eftersom de är helt beroende av det arktiska klimatet för renskötselns överlevnad. Filmen aktualiserar frågor om mänsklighetens relation till naturen. Förbokas.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons