Annons

Förening presenterar nytt presentkort och vill bli fler

Simrishamns köpmannaförening erbjuder nu en digital lösning för sitt uppskattade presentkort, som medför flera efterlängtade förbättringar.
Simrishamn • Publicerad 13 september 2023
Simrishamn har fått en ny digital presentkortslösning. Markus Jonasson visar appen som mottagaren använder för att betala med sitt presentkort i de anslutna Simrishamnsbutikerna.
Simrishamn har fått en ny digital presentkortslösning. Markus Jonasson visar appen som mottagaren använder för att betala med sitt presentkort i de anslutna Simrishamnsbutikerna.Foto: Hannah Andersson

– Att byta ut papperspresentkortet mot en digital lösning var en nödvändig förändring som kommer att underlätta för kunderna, säger Markus Jonasson, ordförande i Simrishamns köpmannaförening.

Papperspresentkortet har inte bara inneburit mycket arbete och varit dyrt för föreningen att administrera, det har även haft begränsningar - som att hela summan blivit knuten till den första butiken som kunden valt att nyttja sitt presentkort i.

Annons

– Nu kan du istället använda summan i fritt antal valda butiker.

Mottagaren laddar ner Cityplay-appen.

– Efter att du har löst in din värdekod i appen kan du sedan handla i alla de butiker, restauranger och caféer som anslutit sig. Vi har precis kört igång men elva verksamheter är redan anslutna.

Det blir även enklare för givaren eftersom presentkortet inte behöver köpas i butik, utan kan köpas dygnet runt på cityplay.se

Presentkortet kan köpas dygnet runt på cityplay.se
Presentkortet kan köpas dygnet runt på cityplay.seFoto: Pressbild

När du gjort din beställning kommer koden, instruktioner och en utskrivbar bild till din mail. Har du ingen skrivare hemma kan du skriva koden på vilket grattiskort du vill.

– Och de som känner att de vill ha hjälp med köpet är fortfarande välkomna in till Simrishamns bokhandel eller Makalösa trädgårdar för att få det.

Självklart går det även fortsatt att lösa in sitt papperspresentkort tills giltighetstiden löper ut.

Alla butiker kan ansluta till det digitala Cityplay-presentkortet.

– Men det är billigare för våra medlemmar i köpmannaföreningen, berättar Markus och passar på att välkomna fler medlemmar till föreningen vars namn kan vara missvisande.

– Egentligen borde vi heta Simrishamns eventförening, för kärnan i verksamheten är att ordna så det händer kul grejer på stan. Vi verkar för ett levande Simrishamn och det behöver du inte driva butik för att ha glädje av. Vi ser gärna medlemmar från andra branscher, säger Markus och lyfter fram Gröstorps åkeri som ett gott exempel.

Annons

Roland Österlind tvekade inte att bli medlem i köpmannaföreningen trots att han driver åkeri och inte butik.

– Det känns precis lika viktigt för mig med en levande stad som det händer kul grejer i, berättar Roland över telefon.

Roland Österlind tvekade inte att bli medlem i köpmannaföreningen trots att han driver åkeri och inte butik. ”Det känns precis lika viktigt för mig med en levande stad som det händer kul grejer i”  säger Roland.
Roland Österlind tvekade inte att bli medlem i köpmannaföreningen trots att han driver åkeri och inte butik. ”Det känns precis lika viktigt för mig med en levande stad som det händer kul grejer i” säger Roland.Foto: Markus Jonasson

Markus välkomnar alla som är intresserade av att bli medlem att ta kontakt med honom.

– Företag i alla storlekar är varmt välkomna och vill man inte bli medlem går det lika bra att välja ett evenemang att bli sponsor för. Allt arbete vi lägger ner är ideellt så det kan inte bli mer kostnadseffektivt. Tänk så mycket kul vi kan göra om vi jobbar tillsammans med gemensamma krafter!

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons