GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Författarkväll på Östhem

I oktober var det premiär för författarkvällarna på Östhems bokhandel. Satsningen lockade fullt hus redan första kvällen och fortsätter under hösten.
Rörum • Publicerad 9 november 2021
Den 24 november gästas Östhems bokhandel av Agnes Lidbeck, aktuell med nyss utgivna ”Nikes bok” som utspelar sig på Österlen. Bokhandeln ligger i utkanten av Rörum, vid vägen ner mot Knäbäckshusen.
Den 24 november gästas Östhems bokhandel av Agnes Lidbeck, aktuell med nyss utgivna ”Nikes bok” som utspelar sig på Österlen. Bokhandeln ligger i utkanten av Rörum, vid vägen ner mot Knäbäckshusen.

– Författarkvällarna har blivit väldigt lyckade, konstaterar Rasmus Redemo som driver Östhems bokhandel tillsammans med sin fru Sandra Rasmusson.

Premiärkvällen med Susanne Alakoski lockade knökfullt hus och fullbokat var det även när Göran Rosenberg besökte bokhandeln.

Rasmus och Sandra startade Östhems bokhandel i början av sommaren och de är överväldigade över hur väl bokhandeln tagits emot.

– Många kommer nyfiket in och blir glatt överraskade av att hitta en fullskalig bokhandel mitt ute på landet, berättar Rasmus. Och det märks att det finns ett intresse även efter sommaren vilket känns fantastiskt roligt.

Den vackert renoverade längan på gården Östhem rymmer inte bara bokhandel, utan även café och galleri under högsäsong. Härifrån arbetar Rasmus också med sin andra verksamhet, förlaget TankeKraft.

Under Österlen lyser-helgen är Östhems bokhandel öppen fredag och lördag, 5-6 november, klockan 11-20. På lördagskvällen bjuder Sandra och Rasmus med familj dessutom in till livemusik och mat.

Från klockan 17, och så länge maten räcker, serveras det cajungryta med ris under enkla former. New Orleans Sunshine Orchestra står för livemusiken som drar igång vid 18.30 och barnen i familjen har lovat att ordna en lagom läskig tipsrunda i äppelodlingen.

I november fortsätter sedan evenemangen varannan onsdag.

Onsdagen den 10 november blir det öppet klimatkafé i ett samarbete med Extinction Rebellion.

Den 24 november är det åter dags för författarkväll. Då gästas bokhandeln av Agnes Lidbeck, aktuell med nyss utgivna ”Nikes bok” som utspelar sig på Österlen.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.