Annons

Friskis framtidssäkrar genom flytt

Friskis och Svettis i Simrishamn slår medlemsrekord och i april nästa år går flytten av föreningens träningsanläggning till nybyggda lokaler på Skansenområdet, där Padel Simrishamn tidigare verkat.
Simrishamn • Publicerad 26 september 2023
Medlemsantalet för 2023 är rekordhögt och nästa år väntar en flytt till nya, moderna lokaler för Friskis och Svettis Simrishamn. ”Det ska bli så kul att få fortsätta utveckla verksamheten i nya, ändamålsenliga lokaler” säger Sofi Jonasson, verksamhetschef.
Medlemsantalet för 2023 är rekordhögt och nästa år väntar en flytt till nya, moderna lokaler för Friskis och Svettis Simrishamn. ”Det ska bli så kul att få fortsätta utveckla verksamheten i nya, ändamålsenliga lokaler” säger Sofi Jonasson, verksamhetschef.Foto: Hannah Andersson

Friskis och Svettis i Simrishamn har aldrig haft så många medlemmar som just nu och föreningen satsar för framtiden genom en flytt av verksamheten - från Lindhaga på industriområdet, till ett mycket centralare läge på Gesällgatan.

Föreningen hade länge varit på jakt efter nya lokaler när de fick erbjudandet om att flytta in i padelhallen på Skansenområdet.

Annons

Den nybyggda anläggningen har tidigare rymt padelverksamhet men för några veckor sedan gick Padel Simrishamn ut med meddelandet om att inomhusbanorna stänger.

Österlenmagasinets utsände träffar Friskis och Svettis Simrishamns verksamhetschef Sofi Jonasson på plats på padelanläggningen.

När föreningens hyreskontrakt börjar gälla den 1 april kommer de att förfoga över halva padelhallen och vinkelbyggnaden som i dagsläget rymmer kontor, två omklädningsrum och lounge med havsutsikt.

Hyresvärden Skagarv Real Estate AB kommer innan Friskis och Svettis flyttar in att bygga om lokalerna efter föreningens behov.

– Entrén kommer att bli vår reception och den kommer inte att förändras mer än att en vägg kommer upp för att skapa en kontorsplats, berättar Sofi.

Padelhallen kommer att byggas om för Friskis och Svettis Simrishamns verksamhet. ”Bygglovet har gått igenom, nu väntar vi bara på startbeskedet” berättar Sofi.
Padelhallen kommer att byggas om för Friskis och Svettis Simrishamns verksamhet. ”Bygglovet har gått igenom, nu väntar vi bara på startbeskedet” berättar Sofi.Foto: Hannah Andersson

Den stora ombyggnaden sker inne i padelhallen där två av banorna redan håller på att monteras ner.

– Vi får tillgång till halva hallen. Där kommer gymmet, två behandlingsrum för de fysioterapeuter som vi samarbetar med, pentry och ett mötesrum att rymmas.

Lokalen kommer att delas av med en trappa som leder upp till den nybyggda ovanvåningen.

– En trappa upp kommer det att finnas tre gruppträningssalar, ytterligare två omklädningsrum och sociala ytor.

Bakom flytten ligger behovet av mer ändamålsenliga lokaler.

Annons

– Med den här satsningen får vi en modern inomhusmiljö som matchar vårt behov som träningsanläggning.

En av förändringarna efter flytten blir större yta för konditionsträning.

– Här får vi en större sal, med högt i tak, för spinning och indoor walking. Efter flytten får vi även fler sociala ytor och ett mötesrum som kan hyras av andra föreningar eller för konferens. Dessutom blir läget mycket mer centralt med närhet till allmänna kommunikationer samt gång- och cykelstråk.

Sofi poängterar att det är föreningens trogna medlemmar som gör satsningen möjlig.

– Vi har en stabil medlemsskara. Under pandemin gjorde vi ett litet tapp, men hämtade oss snabbt igen och vi har aldrig haft fler medlemmar än vad vi har just nu, närmare bestämt 2630 stycken.

Lika viktiga för verksamheten är funktionärerna.

– De är hundra till antalet och tillsammans erbjuder vi femtio gruppträningspass varje vecka.

2021 växte föreningen genom övertagandet av gymmet i Hammenhög.

– Det är en satsning som fångat upp många nya medlemmar och vi kommer självklart att finnas kvar i Hammenhög trots att vi byter adress i Simrishamn.

Verksamheten flyttar ut från Lindhaga vid årsskiftet, och kommer sedan att bedrivas i tillfälliga lokaler i Simrishamn under årets första månader, innan det blir dags för storstilad invigning av nya anläggningen.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons