GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Satsning

Gårdshotellet en satsning som gett dubbelt tillbaka

En verksamhet djupt rotad i myllan strax söder om Kivik, men samtidigt i ständig förändring för att möta kundernas behov, så skulle Eva Thuressons Allé kunna beskrivas.
Svinaberga • Publicerad 11 oktober 2021 • Uppdaterad 11 oktober 2021
Allé tar nu även emot sovande gäster. Jenny Bergström och Eva Thuresson kan konstatera att satsningen på ett gårdshotell har slagit väldigt väl ut och gett ett viktigt mervärde till verksamheten.
Allé tar nu även emot sovande gäster. Jenny Bergström och Eva Thuresson kan konstatera att satsningen på ett gårdshotell har slagit väldigt väl ut och gett ett viktigt mervärde till verksamheten.

Eva Thuressons startade Allé 2002 och har frikostigt delat med sig av sin kärlek till mat och dryck sedan dess. Idag rymmer gården året-runt-öppen restaurang, café och deli, och i somras kompletterades verksamheten med ett nybyggt gårdshotell.

– Gårdshotellet var en viktig pusselbit som föll på plats och som har betytt mycket för helhetskänslan. Satsningen på hotelldelen var tillägget som behövdes för att skapa en helhet och visst hade vi förhoppningar om ett mervärde men vi kunde aldrig föreställa oss att det skulle bli så här stort, säger Eva.

– Många av våra gäster har efterfrågat boende på gården så känslan av att kunna erbjuda det är fantastisk, konstaterar Jenny Bergström.

Projekteringen startade i maj i fjor, bygget började för ganska exakt ett år sedan och lagom till sommaren kunde de första gästerna sova i rummen.

Gårdshotellet består av sju rum. Sex på nedre plan och ett på övre plan, som dessutom rymmer ett sällskapsrum där konferensgästerna eller festsällskapen kan mötas.

Stora fester är något av Allés specialitet. Därför blev följderna av pandemirestriktionerna särskilt märkbara.

Men inget ont som inte har något gott med sig, det lägre arbetstempot gav Eva möjlighet att vara närvarande i byggprojektet. Hotellbygget är genomfört med samma känsla för detaljer som matlagningen på Allé är känd för. Och leverantörerna av allt från tjänster, till sängar och inredningsdetaljer är förstås lokala.

3 bilder
Alla rum har direkt utgång och kodlås vilket gör det möjligt för gästerna att checka in när de vill.
Gårdshotellet består av sju rum. Sex på nedre plan och ett på övre plan, som dessutom rymmer ett sällskapsrum.
Hotellbygget är genomfört med samma känsla för detaljer som matlagningen på Allé är känd för.
Alla rum har direkt utgång och kodlås vilket gör det möjligt för gästerna att checka in när de vill.
Gårdshotellet består av sju rum. Sex på nedre plan och ett på övre plan, som dessutom rymmer ett sällskapsrum.

Just nu är bokningstrycket på konferenssidan högt och i höst väntar flera spännande evenemang.

– Eftersom suget efter att umgås är stort nu efter att restriktionerna lättat bjuder vi in till after work den 5 november, berättar Jenny.

Då väntar en halloweenfest med både god mat och dans. Den 6 november vankas take away gåsamiddag och den 13-14 november serveras gåsmeny i restaurangen.

Helgen den 18-19 november tillägnas primörvinerna. Då blir det Beaujolais Nouveau 2021 med enkel provning och mat.

Naturligtvis kommer det att bli jul i huset på Allé även i år.

Förra årets servering av julmaten vid bordet uppskattades, liksom julefrukostarna där gästerna kunde sätta sig till bords redan från klockan elva.

Hur upplägget kommer att se ut i år är i skrivande stund inte klart, håll utkik på Allés hemsida när det närmar sig juletid.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.