GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Genuin julkänsla med lokalt hantverk

”Skapat av händer” är en utställning som även ger besökarna möjligheten att köpa en noga utvald julklapp till någon de håller kär.
Skillinge • Publicerad 24 november 2021
Inga Hallén, Lotta Zerrander, Maria Lancing och Gunilla Torkelsson är aktuella med en hantverksutställning i Marias ateljé som bjuder på julkänsla i det lilla formatet.
Inga Hallén, Lotta Zerrander, Maria Lancing och Gunilla Torkelsson är aktuella med en hantverksutställning i Marias ateljé som bjuder på julkänsla i det lilla formatet.

Maria Lancing, Inga Hallén, Gunilla Torkelsson och Lotta Zerrander bor och verkar alla i Skillinge, året om. Tillsammans bjuder de in till en utställning med försäljning av sina respektive hantverk. Som en julmarknad i miniformat.

– Som motvikt till de stora julbasarerna och en paus från julstressen, säger Maria, initiativtagare till utställningen som äger rum i hennes galleri på Seymoursväg i Skillinge.

Själv kommer Maria att bidra med second hand-kökshanddukar, silkscreentryckta med allmogeängel och kanske en och annan skillingeskuta.

Till utställningen har hon bjudit in Inga, Gunilla och Lotta men även Sam Stigsson, som inte är på plats när ÖM kommer på besök men bidrar med sitt konsthantverk i form av gjutna ljusstakar.

– Det är väldigt kul att gå samman kring något sådant här, vi är tacksamma för att ha idésprutan Maria i vår by, säger Gunilla som ställer ut yllebroderi. Bland annat ett praktfullt bröllopstäcke med mönster hämtat från Illstorp, men även kuddar i olika storlekar.

6 bilder
Lotta Zerrander ställer ut keramik.
Stickat för små telningar och frusna fötter. Det är vad Inga Hallén visar i utställningen ”Skapat av händer”.
Vacker vardagskeramik i tunn stengods, formgiven och tillverkad av Lotta Zerrander.
Skillingekonstnären Maria Lancing gläds åt att kunna bidra till en levande by, året om.
Inga Hallén ställer ut stickat, strumpor och barnplagg i vackra färgkombinationer.
Gunilla Torkelsson ställer ut yllebroderi.
Lotta Zerrander ställer ut keramik.
Stickat för små telningar och frusna fötter. Det är vad Inga Hallén visar i utställningen ”Skapat av händer”.

Inga ställer ut stickat, strumpor och barnplagg i vackra färgkombinationer.

– Jag gillar att ha något för händerna, berättar hon. Att få leka med och kombinera olika färger är en del av glädjen med hantverket för mig.

På ett bord i mitten av rummet står muggar, skålar och fat, brukskeramik i en dov färgskala, skapade av Lotta som började med keramiken på 80-talet.

– Idag producerar jag i liten skala, främst för mina stamkunder som vill komplettera sina serviser, berättar Lotta och poängterar att hennes keramik är formgiven för att fungera i vardagslivet. De tunna, lätta stengodsmuggarna fungerar fint att diska i maskin.

Fredag 3 december klockan 16-19 är det vernissage för utställningen ”Skapat av händer”. Sedan är den öppen tisdag-söndag klockan 13-17 till och med den 19 december.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.