Annons

Glassig första skoldag

För Piratenskolans elever väntade en extra glassig skolstart. Röda mattan hade rullats ut framför skoltrappan och lite senare under dagen rullade en annan överraskning in på skolgården.
Kivik • Publicerad 17 augusti 2023
Föräldraföreningen hade fixat en överraskning åt Piratenskolans barn läsårets första skoldag - ett mycket uppskattat besök av glassbilen.
Föräldraföreningen hade fixat en överraskning åt Piratenskolans barn läsårets första skoldag - ett mycket uppskattat besök av glassbilen.Foto: Hannah Andersson

Eleverna på Piratenskolan fick ett minst sagt varmt välkomnande läsårets första dag. Förutom att sensommarsolen sken från en klarblå himmel hade entrén till skolan pyntats med ballonger och en röd matta rullats ut.

– Skolavslutningen brukar ju uppmärksammas men vi vill att även skolstarten ska kännas högtidlig, säger Eva Nilsson Ekelin, lärare.

Annons

Hon berättar att det är föräldraföreningen som fixat fint och att de dessutom ordnat en extra överraskning för barnen denna första skoldag.

Mycket riktigt, en liten stund senare hörs glassbilens välkända melodi och till barnens stora förtjusning svänger den in till skolan och parkerar på skolgården.

Lo Joelsson och Elise Olhed njöt av den goda glassen.
Lo Joelsson och Elise Olhed njöt av den goda glassen.Foto: Hannah Andersson

Två av barnen som gladdes åt att vara tillbaka i skolan var Lo Joelsson och Elise Olhed i årskurs 2.

– Det känns roligt, spännande och lite pirrigt att börja skolan idag, säger Lo.

– Jag har längtat efter att träffa mina kompisar, säger Elise och berättar att sommaren bjudit på bad i havet.

– Också har vi varit i Åhus, där åt jag en jättestor glass!

– Jag har åkt båt hos morfar och hoppat från femman, berättar Lo stolt.

Båda ger skolstarten högsta betyg.

– Det var kul att gå på röda mattan och vi har fått ett nytt klassrum. Nu har vi en läshörna med en fåtölj, berättar Elise.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons