GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insamling för fjärde året

Längtan efter julen är något som projektgruppen bakom Fria julklappar vill att alla ska få känna. För fjärde året samlar de in julklappar åt barn som lever i socioekonomisk utsatthet.
Simrishamn • Publicerad 23 november 2022 • Uppdaterad 23 november 2022
Rebecca Wallin, Frida Jönsson, Nellie Jönsson och Hanne Fischer är fyra av eldsjälarna bakom projektet Fria julklappar som sträcker ut en hand till familjer som ekonomiskt går en tuff jul till mötes.
Rebecca Wallin, Frida Jönsson, Nellie Jönsson och Hanne Fischer är fyra av eldsjälarna bakom projektet Fria julklappar som sträcker ut en hand till familjer som ekonomiskt går en tuff jul till mötes.Foto: Hannah Andersson

– Behovet är större än någonsin, med en inflationen som är enorm och elpriser som inte är nådiga. Samtidigt tycker jag att längtan efter julen märks särskilt tydligt på sociala medier i år, inte minst bland ungdomar. Kanske är det ett behov av trygghet och normalitet. Och då känns det ännu viktigare att bidra till att alla ska få känna glädje och längtan inför julen, oavsett ekonomisk situation, säger Rebecca Wallin som tillsammans med Frida Jönsson på Fri kommunikation är initiativtagare till Fria julklappar

Projektet genomförs i samarbete med Rädda Barnen, Friskis & Svettis i Simrishamn och the Livingroom. Alla som vill bidra lämnar in en nyinköpt och inslagen julklapp för 200 kronor och uppåt, märkt med lämplig ålder och eventuellt kön. Klapparna kan lämnas direkt hos the Livingroom på Regeringsgatan 19 eller på något av insamlingsställena: Barnens bokhandel, 1910 Simrishamns modehus eller Friskis & Svettis.

Insamlingen pågår mellan den 27 november och 17 december. Det funkar också fint att swisha ett bidrag till Rädda Barnen 1234051116 märkt ”friajulklappar2022”.

Familjer i behov av stöd är välkomna att ta kontakt med Rädda Barnen via Facebook eller mail på adressen ordf.lf.simrishamn@medlem.rb.se.

– Vi tar även hjälp av kyrkan och socialförvaltningen för att knyta kontakt, berättar Hanne Fischer från Rädda Barnen.

I samband med att insamlingen startar söndagen den 27 november finns projektgruppen på plats på the Livingroom klockan 14-18.

– Vi bjuder på lussebullar från Skillinge missionshus, äppeldricka och Varm & Kall från Kiviks musteri.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.