Instickad cykel sticker ut

Den instickade cykeln som rullade in i skyltfönstret hos garnbutiken Maskor och Stygn förra helgen har väckt stor glädje hos förbipasserande.
Simrishamn • Publicerad 20 januari 2022
För instickningen av cykeln i skyltfönstret står en av Ingrid Ahnelövs kunder och det är inte första gången en kund bidrar med dekorationer till butiken. ”Jag har fantastiskt engagerade kunder, så har det varit ända sedan starten!” säger Ingrid.
För instickningen av cykeln i skyltfönstret står en av Ingrid Ahnelövs kunder och det är inte första gången en kund bidrar med dekorationer till butiken. ”Jag har fantastiskt engagerade kunder, så har det varit ända sedan starten!” säger Ingrid.

Ingrid Ahnelöv som driver garnbutiken Maskor och Stygn på Storgatan i Simrishamn är känd i stan för sina kreativa skyltningar. Ibland skyltar hon på ett tema, som inför hyllningen av OS-medaljören Peder Fredricson på torget, eller när hon med hjälp av stickade fiskar och virkat nät uppmärksammade nedskräpningen av våra hav. Men den här gången är det inte Ingrid själv som varit i farten, bakom den instickade cykeln står en av butikens kunder.

Med sina glada färger sticker cykeln ut bland januari månads många nyanser av grått. När ÖM stannar till för att höra sig för om cykeln dröjer det inte länge innan butiksdörren öppnas och en man sticker in huvudet för att säga ”Vilken fin cykel du har i skylten!”.

– Den är inte mitt eget verk utan Gördis, svarar Ingrid. Sådana kunder har jag! konstaterar hon med ett stort leende och berättar att cykeln bara varit på plats några dagar men redan resulterat i många glada tillrop som detta.

Ingrid berättar att stamkunden Gördis Nilsson hörde av sig i somras med frågan om Ingrid möjligtvis inte hade en cykel som hon, Gördis, kunde få ta sig an för ett stickprojekt.

– Och visst hade jag det. Cykeln som jag vann 2005 på Tjejknäcken här i stan stod pensionerad där hemma och med cykeln skickade jag en påse garn som jag samlat på mig för ett liknande projekt, men som jag inte haft tid att ta tag i.

I slutet av förra året fick Ingrid cykeln i retur, med ram, styre, pakethållare och trampor instickade i regnbågens alla färger och dekorerade med virkade blommor och blad. Till och med nyckeln till låset har försetts med en virkad nyckelring.

– Jag blev så glad. Vilken cykel, den är fantastisk!

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.