Annons

Julklappar åt fler barn

För femte året genomförs initiativet Fria julklappar - som går ut på att samla in julklappar åt barn som lever i socio­ekonomisk utsatthet.
Simrishamn • Publicerad 20 november 2023
Hanna Ottersten, Barnens Bokhandel, tillsammans med Ann-Christin Råberg, Rädda Barnens ordförande. Inlämningsställen för årets julklappsinsamling är Maskor och Stygn, Barnens Bokhandel samt 1910, både modebutiken och skoaffären.
Hanna Ottersten, Barnens Bokhandel, tillsammans med Ann-Christin Råberg, Rädda Barnens ordförande. Inlämningsställen för årets julklappsinsamling är Maskor och Stygn, Barnens Bokhandel samt 1910, både modebutiken och skoaffären.Foto: Hannah Andersson

Rädda Barnen driver projektet på egen hand i år.

– Våra samarbetspartners har fullt upp på annat håll i år, men när frågan om att fortsätta med insamlingen kom upp i vår styrelse fanns det ingen tvekan om att köra, säger Ann-Christin Råberg, ordförande i Rädda Barnen Simrishamn.

Annons

– Vi hjälpte 27 familjer i fjor och jag tror att behovet är ännu större i år!

Tillvägagångssättet är detsamma. Givaren köper en julklapp till ett pris av omkring 200 kronor och märker den med kön samt ålder. Rädda Barnen tar emot julklappar till barn i åldrarna 0-18 år.

– Det går även bra att swisha valfri summa, både högre och lägre, så ordnar vi julklappen. Vi tar också gärna emot större bidrag från sponsorer. Förra året hade ett företag ordnat en insamling på arbetsplatsen och kom med en hel säck julklappar, det initiativet blev vi väldigt glada för, berättar Ann-Christin.

Julklapparna kan lämnas hos Maskor och Stygn, Barnens Bokhandel eller hos 1910, både modebutiken och skoaffären. För Hanna Ottersten på Barnens Bokhandel känns det självklart att ställa upp.

– Kan jag hjälpa till så gör jag det! Julklappsinsamlingen är ett jättefint initiativ, säger Hanna och poängterar att det även ger fler ringar på vattnet.

– Det gynnar ju faktiskt den lokala handeln. Många givare väljer att köpa sin julklapp här hos mig i butiken.

Julklappsinsamlingen är redan igång och pågår till den 16 december.

– Den 17 december samlas vi på Skeppet för att packa och dela ut julklappssäckarna, berättar Ann-Christin. Blir det swishpengar över efter julklappsinköpen använder vi dem för att komplettera med presentkort på julmat åt familjerna. Swishbidrag skickas till Rädda Barnen på nummer 1234051116.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons