GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Köpmangatan 6 satsar på trädgårdsservering

Flytten från Göteborg blev ett lyckokast. Efter första året med egen restaurang öppnar Tobias Dagerås och Linn Hunter nu sin nya trädgårdsbar.
Borrby • Publicerad 25 juni 2022
I sommar utökas Köpmangatan 6 med en trädgårdsbar. Linn Hunter inviger den nya baren.
I sommar utökas Köpmangatan 6 med en trädgårdsbar. Linn Hunter inviger den nya baren.Foto: Torun Bortz

Färgen har knappt hunnit torka när Tobias Dagerås tar hjälp av svärfar för att lyfta den nymålade bardisken på plats invid trappan.

– Här från baren kommer vi att servera lättare rätter, glass och drinkar. Det innebär att du alltid kan glida in här utan att ha bokat, förklarar han.

Det var förra våren som han och Linn Hunter flyttade med sina barn från Göteborg till Borrby. Efter flera år i restaurangbranschen längtade de efter att skapa något eget. Det tidigare Blå Huset blev Köpmangatan 6 och många fick snabbt upp ögonen för den nya restaurangen.

– Det har gått över all förväntan. Publiken är otrolig, vi har kunnat göra precis det vi älskar och det uppskattas av alla, konstaterar Tobias med ett stort leende.

bild 1/5
Linn Hunter och Tobias Dagerås lagar maten de själva älskar.
Aprikosträdet fanns redan på plats när de tog över fastigheten.
Hela familjen stortrivs i Borrby.
Restaurangens egna odlingar växer fram.
I sommar utökas Köpmangatan 6 med en trädgårdsbar.
Linn Hunter och Tobias Dagerås lagar maten de själva älskar.
Aprikosträdet fanns redan på plats när de tog över fastigheten.

Efter att ha hållit stängt under januari och februari öppnade paret på nytt i början av mars, utan några större förhoppningar på någon gästanstormning.

– Men det blev fullbokat redan första kvällen, det fanns ett sug.

Den här sommaren har de också utvidgat öppettiderna och har öppet onsdag till lördag från lunch till långt ut på kvällen. Och efter önskemål från gäster går det nu att boka bord även till lunch. Då är det matsalen inomhus som gäller.

Dessutom kan man boka frukost till veckans alla dagar.

Sakta men säkert har Tobias och Linn också påbörjat sin egen odling.

– Vi har byggt odlingslådor till restaurangen, förklarar Tobias och visar vägen till planteringen med olika kålsorter.

– Nästa säsong finns här nog ett helt gäng odlingslådor med sådant som det blir mycket av.

Till vintern planerar paret också att bygga fler övernattningsrum för att utveckla bed and breakfast-delen.

Att familjen bestämde sig för att börja ett nytt liv i Borrby ångrar de inte:

– Det är en fin gemenskap i byn, folk hjälps åt. Vi trivs otroligt bra och saknar inte Göteborg över huvud taget.

Torun BörtzSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.