Köpmangatan 6 satsar på trädgårdsservering
Färgen har knappt hunnit torka när Tobias Dagerås tar hjälp av svärfar för att lyfta den nymålade bardisken på plats invid trappan.
– Här från baren kommer vi att servera lättare rätter, glass och drinkar. Det innebär att du alltid kan glida in här utan att ha bokat, förklarar han.
Det var förra våren som han och Linn Hunter flyttade med sina barn från Göteborg till Borrby. Efter flera år i restaurangbranschen längtade de efter att skapa något eget. Det tidigare Blå Huset blev Köpmangatan 6 och många fick snabbt upp ögonen för den nya restaurangen.
– Det har gått över all förväntan. Publiken är otrolig, vi har kunnat göra precis det vi älskar och det uppskattas av alla, konstaterar Tobias med ett stort leende.
Efter att ha hållit stängt under januari och februari öppnade paret på nytt i början av mars, utan några större förhoppningar på någon gästanstormning.
– Men det blev fullbokat redan första kvällen, det fanns ett sug.
Den här sommaren har de också utvidgat öppettiderna och har öppet onsdag till lördag från lunch till långt ut på kvällen. Och efter önskemål från gäster går det nu att boka bord även till lunch. Då är det matsalen inomhus som gäller.
Dessutom kan man boka frukost till veckans alla dagar.
Sakta men säkert har Tobias och Linn också påbörjat sin egen odling.
– Vi har byggt odlingslådor till restaurangen, förklarar Tobias och visar vägen till planteringen med olika kålsorter.
– Nästa säsong finns här nog ett helt gäng odlingslådor med sådant som det blir mycket av.
Till vintern planerar paret också att bygga fler övernattningsrum för att utveckla bed and breakfast-delen.
Att familjen bestämde sig för att börja ett nytt liv i Borrby ångrar de inte:
– Det är en fin gemenskap i byn, folk hjälps åt. Vi trivs otroligt bra och saknar inte Göteborg över huvud taget.