Annons

Lekfullt skapandeprojekt

På ett lekfullt och kreativt sätt får fritidsbarn från Borrby skola undersöka bokstäver och ord från olika perspektiv och genom olika tekniker i ett läsfrämjande projekt.
Hammenhög • Publicerad 16 september 2023
Charlotte Elm Ravn har upplåtit sin ateljé åt tolv barn från Borrby skolas fritids som med stor iver skapar bokstäver av olika material åt Läslyckans nya skyltning. Om några veckor är det vernissage.
Charlotte Elm Ravn har upplåtit sin ateljé åt tolv barn från Borrby skolas fritids som med stor iver skapar bokstäver av olika material åt Läslyckans nya skyltning. Om några veckor är det vernissage.Foto: Hannah Andersson

Projektet pågår sedan några veckor tillbaka i ett samarbete mellan Borrby bokby, fritidsverksamheten på Borrby skola samt lokala konstnärer och konstpedagoger, med stöd av Kulturrådet.

Tanken är att projektet ska mynna ut i olika skyltningar till barnboksavdelning i Borrby bokbys antikvariat Bokhuset.

Annons

– Barnen från Borrby skola har redan hjälpt oss att komma på namnet Läslyckan åt avdelningen, och med utformningen av inredningen, berättar Agneta Berliner, Borrby bokby.

Alfred Sahlin och Alfons Hunter funderar på hur draperiet ska se ut tillsammans med Camilla Backman.
Alfred Sahlin och Alfons Hunter funderar på hur draperiet ska se ut tillsammans med Camilla Backman.Foto: Hannah Andersson

Gruppen har tidigare besökt ord- och bildkonstnären Magnus Lönn för att få inspiration och när Österlenmagasinets utsände träffar fritidsbarnen är de på plats i konstnären och konstpedagogen Charlotte Elm Ravns ateljé i Hammenhög för att jobba vidare med sina alster.

– Idag är andra tillfället som de är här, säger Charlotte och berättar att det är barnen själva som styr skapandeprocessen.

Vägledning får de av Charlotte, och av Camilla Backman som också är konstpedagog.

– Det är kul att få följa barnens tankebanor och idéer, säger Camilla.

Och roligt, det har barnen också.

– Det är jättekul att få göra det här, säger Rut Blohmé. Jag tycker om att pyssla!

– Roligast är att få göra bokstäverna, säger Leonard Langer, som just kommit på ett finurligt sätt att fästa prickarna över bokstaven ä.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons