Annons

Lokal operaprimadonna inleder säsongen

Höstens föreläsningar lockade nästan 800 åhörare till bygdegården. Nu bjuder Östra Tommarps föreläsningsförening in till vårens program.
Östra Tommarp • Publicerad 9 januari 2024
Carolina Sandgren är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Carolina började sin sångresa i Märta Olssons kyrkokör i Övraby och är idag solist på Göteborgs Operan, till våren sjunger hon Tosca. 18 januari står hon på Tommarps bygdegårds scen.
Carolina Sandgren är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Carolina började sin sångresa i Märta Olssons kyrkokör i Övraby och är idag solist på Göteborgs Operan, till våren sjunger hon Tosca. 18 januari står hon på Tommarps bygdegårds scen.Foto: Mats Backer

Efter en lyckad föreläsningshöst, när publiken på allvar hittade tillbaka till Tommarps bygdegård efter pandemin, bjuder Östra Tommarps föreläsningsförening in till ett spännande vårprogram.

Tomelillas egen operaprimadonna, Carolina Sandgren, inleder säsongen med att bjuda på pärlor ur operans värld, ackompanjerad av Magdalena Prahl, torsdag 18 januari klockan 19.00.

Annons

Den 1 februari är ämnet ett helt annat, nämligen ”Kvinnoöden under skånska kriget: om kvinnliga snapphanar, prästfruar och flyktiga adelsdamer”. Då gästar Joanna Vadenbring, fil dr i historia, föreläsningsföreningen.

Hasse Bengtsson gästar Tommarps bygdegård torsdagen den 15 februari.
Hasse Bengtsson gästar Tommarps bygdegård torsdagen den 15 februari.Foto: Pressbild

Hasse Bengtsson är gäst torsdagen den 15 februari. Hasse växte upp i frikyrklig miljö i norra Skåne. Liksom moster Ester - som kallades till missionär och verkade som barnmorska och förkunnare i Kongo under 25 år. Hasse har forskat i sin mosters spännande livsöde och delar med sig av berättelsen, i samtal med Ingemar Hansson.

Sofi Jonasson, verksamhetschef för Friskis & Svettis i Simrishamn, berättar om en förening i ständig rörelse, 29 februari klockan 19.00.
Sofi Jonasson, verksamhetschef för Friskis & Svettis i Simrishamn, berättar om en förening i ständig rörelse, 29 februari klockan 19.00.Foto: Hannah Andersson

De ideella eldsjälarna i Friskis & Svettis Simrishamn har spridit rörelseglädje på orten ända sedan 1989. Föreningen har aldrig haft så många medlemmar som nu och står inför en spännande förändringsresa som innebär flytt till ny anläggning. Verksamhetschef Sofi Jonasson gästar bygdegården den 29 februari för att berätta om en förening i ständig rörelse.

Henric Molin, som är ägare och grundare av Spirit of Hven samt whisky- och ginmakare, har bjudits in av Östra Tommarps föreläsningsförening torsdag 14 mars.
Henric Molin, som är ägare och grundare av Spirit of Hven samt whisky- och ginmakare, har bjudits in av Östra Tommarps föreläsningsförening torsdag 14 mars.Foto: Pressbild

Torsdag 14 mars står ”Spirituella tankar tolkat med en kemisk vinkel och ur ett socialhistoriskt perspektiv” på programmet. Bakom denna spännande rubrik står Henric Molin, ägare och grundare av Spirit of Hven samt whisky- och ginmakare.

Avrundar föreläsningsvåren den 4 april gör Susanne Cederberg, TV-producent och journalist som gjort en rad spännande TV-program med många av våra mest kända artister och skådespelare. På bygdegården berättar Susanne om människorna hon mött.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons