Annons

Människan och meningen

I augusti bjuder Kiviks församling in till föreläsningsserien ”Människan och meningen”. Första föredragshållare ut är mediapersonligheten Joachim Berner.
Kivik • Publicerad 11 augusti 2023
Kiviks församling bjuder in till föredrag på temat ”Människan och meningen” söndagskvällar i augusti. När Patricia Tudor-Sandahl gästar Kiviks kapell lyder föreläsningsrubriken ”Att vara levande i sin tro”.
Kiviks församling bjuder in till föredrag på temat ”Människan och meningen” söndagskvällar i augusti. När Patricia Tudor-Sandahl gästar Kiviks kapell lyder föreläsningsrubriken ”Att vara levande i sin tro”.Foto: Lars Pehrson

På söndag, 6 augusti, startar föreläsningsserien ”Människan och meningen” med ett föredrag av mediapersonligheten Joachim Berner. Han är aktuell med boken ”Alla dessa dagar” som handlar om livet i den tredje åldern. Berner samtalar med Per Frostensson.

Söndagen därpå har det blivit dags för Patricia Tudor-Sandahl att gästa Kiviks kapell.

Annons

Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut och författare till fler än tjugo utgivna böcker. I boken ”Den tredje åldern”, reflekterar hon över livet efter femtio och i uppföljaren ”Den fjärde åldern” vidareutvecklar hon tankarna om hur livserfarenheterna kan komma till nytta och vikten av att fortsätta fundera över sin riktning i livet.

2020 gav Patricia ut boken ”Mer levande med åren”, där tankarna om modet att åldras ur ett existentiellt perspektiv och vikten av att leva ett meningsfullt liv oavsett ålder och livssituation utvecklas vidare.

Temat för Patricias föredrag i Kiviks kapell, som ges söndagen den 13 augusti, är ”Att vara levande i sin tro”.

Det tredje och avslutande föredraget hålls den 20 augusti. Då är det Göran Rosenberg, journalist och författare, som talar. Göran Rosenberg har tilldelats flera priser för sina böcker, bland annat Augustpriset i den skönlitterära klassen för boken Ett kort uppehåll på vägen, som är en berättelse om faderns resa som överlevande från Auschwitz till Södertälje i Sverige. 2022 tilldelades Göran både Axel Hirschs pris av Svenska akademien och Letterstedtska författarpriset av Kungliga vetenskapsakademien för boken Rabbi Marcus Ehrenpreis obesvarade kärlek. Boken gavs ut 2021.

Görans föreläsning i Kiviks kapell bär rubriken ”Kan kulturen förädla människan?”.

Alla tre föredragskvällarna inleds klockan 19. Det är fri entré och ingen förbokning krävs, men antalet platser är begränsat.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons