Annons
Nystartat

Med friskvård för både två- och fyrbenta i fokus

Grundprinciperna är desamma, oavsett om det är en människa, häst eller hund som får behandling av Petra Damms masserande händer. Sedan några veckor tillbaka tar hon emot kunder för såväl massage som medicinsk fotvård i nystartade företaget Petras fot- och kroppshälsa.
Simrishamn • Publicerad 13 mars 2023
”Både människor och djur mår bra av massage” säger Petra Damm som nystartar sin massageverksamhet genom uppstarten av Petras fot- och kroppshälsa. Genom företaget kommer Petra även att erbjuda armbrytarevent, hon är nämligen också flerfaldig mästerskapsmedaljör inom armbrytning.
”Både människor och djur mår bra av massage” säger Petra Damm som nystartar sin massageverksamhet genom uppstarten av Petras fot- och kroppshälsa. Genom företaget kommer Petra även att erbjuda armbrytarevent, hon är nämligen också flerfaldig mästerskapsmedaljör inom armbrytning.Foto: Hannah Andersson

Trogna läsare har stött på Petra Damm flera gånger i Österlenmagasinet, då i artiklar om hennes karriär inom armbrytning. När undertecknad möter henne en solig vårvinterdag i Sandvången är ämnet dock ett helt annat.

Simrishamnsbördiga Petra har under flera år bott i Järfälla, nu är hon tillbaka i Simrishamn och byter i samband med flytten sysselsättning.

Annons

– I december tog jag examen som medicinsk fotvårdare efter 1,5 års studier, berättar Petra Damm.

”Djur är i regel mer mottagliga för behandling och faller inte lika lätt tillbaka till dåliga rörelsemönster”, konstaterar Petra som gillar att jobba med både två- och fyrbenta.
”Djur är i regel mer mottagliga för behandling och faller inte lika lätt tillbaka till dåliga rörelsemönster”, konstaterar Petra som gillar att jobba med både två- och fyrbenta.Foto: Hannah Andersson

Genom nystartade Petras fot- och kroppshälsa erbjuder hon fotvård både i Österlen fotvårds lokaler på Gröna gatan i Simrishamn och genom hembesök.

Men Petra sysslar inte bara med fötter. Redan 1998 var hon färdigutbildad hästmassör och kompletterade därefter sin repertoar med massage för hund. Sedan 2004 är hon utbildad massör även för människor. Under åren i Järfälla har dock massageyrket fått stå på paus men med flytten tillbaka till Österlen öppnades möjligheten att starta eget igen.

Petra tillsammans med hästen Eddie som är 14 år och njuter av massagen han får.
Petra tillsammans med hästen Eddie som är 14 år och njuter av massagen han får.Foto: Hannah Andersson

– Jag har saknat både massagen och att få jobba med människor, säger Petra.

Bakom satsningen att bredda sig med medicinsk fotvård finns en nyfikenhet på hur människokroppen fungerar.

– Fötterna spelar en väldigt viktig roll för vårt välmående, poängterar Petra som brinner för att jobba med friskvård och även är utbildad hälsoinspiratör.

– Min drivkraft finns i möjligheten att få hjälpa människor, men också djur, att må bra

”När vi sitter upp för att rida våra hästar påverkar vi deras rörelsemönster, då tycker jag vi är skyldiga att se till att de mår bra genom ex. massage” säger Lisa Holst, en av Petras kunder.
”När vi sitter upp för att rida våra hästar påverkar vi deras rörelsemönster, då tycker jag vi är skyldiga att se till att de mår bra genom ex. massage” säger Lisa Holst, en av Petras kunder.Foto: Hannah Andersson

Massagestudion för människor finns på Mossgatan, hästmassagen kräver hembesök medan hundarna välkomnas i ett samarbete med Genuin hundtjänst till deras lokaler på Jonebergsvägen.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons