Annons

Moveat tillbaka för en ny smaktur i Simrishamn

Den 14 maj är Moveat tillbaka i Simrishamn. Det är ett utmärkt tillfälle att smaka sig igenom några av stadens många restauranger och kaféer.
Publicerad 6 maj 2022
Moveat har på kort tid blivit ett rikstäckande arrangemang och gästade Simrishamn första gången 2019. Den 14 maj är det dags för en ny runda bland de medverkande restaurangerna och kaféerna. Flera hundra personer förväntas köpa biljett, som berättigar till en särskild Moveaträtt på varje ställe.
Moveat har på kort tid blivit ett rikstäckande arrangemang och gästade Simrishamn första gången 2019. Den 14 maj är det dags för en ny runda bland de medverkande restaurangerna och kaféerna. Flera hundra personer förväntas köpa biljett, som berättigar till en särskild Moveaträtt på varje ställe.Foto: Pressbild/Moveat

Moveat började som ett lokalt initiativ i Skanör Falsterbo för sex år sedan, då under namnet Madamilen. 2018 togs det nuvarande namnet och i dag hålls arrangemanget årligen i närmare 40 städer från norr till söder, ofta med hundratals besökare på varje plats.

I år nåddes dessutom en milstolpe, då Moveat klev över landsgränsen till Norge och sålde slut på alla biljetter i Oslo.

Annons

Tanken är att ge städernas invånare och besökare en chans att upptäcka det lokala utbudet av restauranger, delikatessbutiker och kaféer.

– Det är som en liten matfestival, som för samman lokalbefolkning och personer runt om i landet som vill besöka en ny stad. Det är en dagsaktivitet, som inte krockar med restaurangernas à la carte och kvällsmenyer, säger projektledaren Louise Andersson.

Sjöfolket deltar i Moveat ännu en gång.
Sjöfolket deltar i Moveat ännu en gång.Foto: Johan Bentzel

Moveat gästade Simrishamn så sent som i höstas. Det blev så pass uppskattat att arrangemanget nu är tillbaka.

Den 14 maj kan Simrishamnsborna smaka sig igenom staden på En gaffel kort, Röken by Sonesson, Hickory's Bistro, Sjöfolket, Bagaren & Konditorn och Karins Bistro Bar Café, som samtliga medverkade även förra gången det begav sig.

Ny deltagare för i år är glassbaren Lilla Café & Bistro, som öppnar i samband med Moveat och är en del av Kåseberga Café & Bistro.

Biljetten bokas via moveat.se och i den ingår smakportioner på samtliga deltagande ställen. Drycken köps däremot separat.

Röken by Sonesson bjuder på smakprov.
Röken by Sonesson bjuder på smakprov.Foto: Johan Bentzel

Alla biljettköpare börjar med att checka in på en särskilt angiven plats, där de hämtar ut ett armband, som visas upp hos de medverkande aktörerna.

– Nio av tio besökare är extremt positiva till rundan. Någon gång kan det hända att det är lite kö utanför en restaurang, men då har man möjlighet att gå till nästa så länge och sedan komma tillbaka, säger Louise Andersson.

Förhoppningen är att besökarna ska hitta sina favoriter och återkomma för en full meny vid ett senare tillfälle. Louise Andersson menar att Moveat är ett utmärkt sätt att lära känna utbudet i sin stad.

– I vissa städer går biljetterna snabbt åt. Göteborg sålde slut på en timme senast.

Varför inte titta in hos En Gaffel Kort?
Varför inte titta in hos En Gaffel Kort?Foto: Johan Bentzel
Johan BentzelSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons