Annons

Musik och premiär för lopp

Östra Tommarps Bygdegårdsförenings 70-årsfirande fortsätter med uppskattade Tommarpsdagen - som bjuder på musikunderhållning av Lasse Sigfridsson och premiär för Tommarpsloppet.
Östra Tommarp • Publicerad 28 augusti 2023
Tommarpsdagen, som äger rum söndagen den 3 september, gästas av musikern och sångaren Lasse Sigfridsson.
Tommarpsdagen, som äger rum söndagen den 3 september, gästas av musikern och sångaren Lasse Sigfridsson.Foto: Pressbild

Andelsföreningen Tumagården Tommarp bildades 1953 med syfte att bygga en ny mötesplats i byn. 1963 stod nya bygdegården färdig att invigas och har sedan dess varit en flitigt nyttjad mötesplats.

Under hela året firar den idag ideella Östra Tommarps Bygdegårdsförening sitt 70-årsjubileum med kul evenemang. Nästa på tur är Tommarpsdagen - som återkommer årligen men i år förses med guldkant med anledning av jubileet.

Annons

Årets Tommarpsdag äger rum söndagen den 3 september klockan 13-17, i och kring bygdegården i Östra Tommarp.

– Tommarpsdagen ger möjlighet för både nya och gamla Tommarpsbor att mötas men brukar även locka många utsocknes besökare, berättar Lars Andersson, ordförande i föreningen.

Lokala företag och föreningar kommer att finnas på plats, det blir hoppborg, ponnyridning, hundkapp och annat kul. Scouterna säljer korv med bröd och bygdegårdsföreningen kaffe och kakor.

Klockan 15 gästas Tommarpsdagen av musikern och sångaren Lasse Sigfridsson.

En nyhet är Tommarpsloppet. Starten för det 3 kilometer långa loppet går klockan 16.15.

Bansträckningen löper längs gatorna i Tommarp och kanske blir det någon överraskning längs banan. Det står deltagarna fritt att välja om de vill gå runt, jogga eller springa. Alla som deltar får diplom. Första dam respektive herr i mål premieras med en minnessak.

Anmälan till loppet sker genom att 30 kronor betalas med Swish till 0738161090, eller på plats om det finns startplatser kvar. Max antal deltagare är 50 och det är först till kvarn som gäller.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons