Annons

Ny träningsform med studs i steget

Jumping fitness är det allra senaste tillskottet i Simrishamns-Korpens utbud. – Jätteroligt! lyder omdömet från dem som redan hunnit testa.
Simrishamn • Publicerad 2 maj 2022
Många har redan upptäckt den nya träningsformen jumping fitness, som är det senaste tillskottet i Simrishamns-Korpens utbud.
Många har redan upptäckt den nya träningsformen jumping fitness, som är det senaste tillskottet i Simrishamns-Korpens utbud.Foto: Torun Bortz

Det är torsdag kväll och i Korsavadshallen håller instruktörerna Tina Larsson och Alex Andersson på att placera ut studsmattorna. Så sent som i februari gick de en utbildning i jumping fitness, en träningsform som kombinerar kondition med stabilitet och balans.

Det hela började med att Tinas granne, som är ledare i Korpen, försökte få henne att också bli ledare.

Annons

– Till slut sa jag okej, men att jag i sådana fall ville hålla i jumping fitness. Jag hade sett klipp på youtube och det var en sån energi och det såg så himla roligt ut. Folk gav allt, berättar hon.

Tina och grannen åkte till Höör och testade träningsformen, och sen var de helt sålda. Alex Andersson, som varit träningsledare på flera ställen under många år, hade kommit i kontakt med jumping fitness tidigare. Därför var han inte svårövertalad när han fick en förfrågan om att bli Tinas parhäst.

– Det här något helt annat än att springa runt – och det är jobbigare än man tror, konstaterar Alex.

bild 1/3
Alex Andersson förklarar balansövningen.
Emma Nilsson har fastnat för träningsformen.
Mattan har en dämpande funktion.
Alex Andersson förklarar balansövningen.
Emma Nilsson har fastnat för träningsformen.

ÖM:s reporter får en snabb introduktion i hur det hela går till:

– Du ska inte hoppa på mattan, utan trycka ner den. Och det är viktigt att spänna magen, annars hänger du inte med i rörelserna. Blir det vingligt håller du i styret, instruerar Tina.

Kvällens deltagare droppar in. Lotta Märs har redan hunnit med några pass.

– Det är en annorlunda träningsform som dessutom är skonsam om man har problem med knä och rygg, konstaterar hon.

Lotta har redan tagit med sig sin granne hit och den här kvällen har hon även lockat med sig sin man.

Jenny Möller är en annan av kvällens nybörjare.

– De la ut en video på Facebook och det såg så kul ut, därför vill jag prova och se hur det känns.

Annons

Efter en kort introduktion drar musiken igång. Många minuter hinner inte gå förrän lyckliga leenden börjar sprida sig i svettblanka ansikten.

Torun BörtzSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons