Nytryckt karta till påsk

Lagom till påsk levererar föreningen Gamla Cimbrishamn en nytryckt kartfolder som lockar till promenad med Simrishamns historiskt intressanta byggnader som mål.
Simrishamn • Publicerad 7 april 2022
Lennart Nilsson, ordförande i föreningen Gamla Cimrishamn, med den nytryckta kartan i sin hand. Kartfoldern finns att hämta gratis på Österlens museum och ett flertal andra platser i Simrishamn.
Lennart Nilsson, ordförande i föreningen Gamla Cimrishamn, med den nytryckta kartan i sin hand. Kartfoldern finns att hämta gratis på Österlens museum och ett flertal andra platser i Simrishamn.

Lennart Nilsson, ordförande i föreningen Gamla Cimrishamn, möter upp utanför Österlens museum, vilket är en av platserna där det går att hämta kartan, helt gratis.

– Kartan har finansierats med medel från en donation av Oscar Nilssons döttrar, berättar Lennart.

Årets karta är tredje utgåvan. Förra årets karta trycktes i 4200 exemplar. I princip alla har gått åt.

– Kartan har varit väldigt uppskattad och vi har fått höra att den nya har efterfrågats på våra utlämningsställen, berättar Lennart.

Därför har föreningen satsat på att trycka upp ytterligare några fler, nämligen 4800 kartor, i år.

Kartan visar vägen till de 33 historiskt intressanta byggnader och platser som krönts med minnestavlor av föreningen Gamla Cimbrishamn. Förra året kröntes sex byggnader med varsin mässingsskylt som berättar platsens historia.

– Vi ville komma i kapp med att förse alla köpmansgårdarna med skyltar, därför sattes några extra minnesplattor upp i fjor. I år har vi nöjt oss med att kröna två nya byggnader, det är en mer lagom takt och dessutom börjar det bli trångt på kartan, konstaterar Lennart.

Den nytryckta kartfoldern finns, förutom på Österlens museum, att hämta hos turistbyrån, Gösta Wernermuseet, Kontakt Simrishamn, Hotell Kockska gården, Hotell Turistgården, Hotell Svea, Café Kagan, Bagaren & Konditorn, Segelsällskapet, Tobisviks camping, Borrbystrands camping, Backagården, Löderups strandbad, Tobisborgs krog och Autoseum.

– Vi hoppas att många tar tillfället i akt att under påskhelgen ge sig ut på promenad med kartan i sin hand, för att på ett trevligt sätt lära sig mer om Simrishamns spännande historia!

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.