Österlens mångfald firas under fyra veckor i skördetid
Skördetid på Österlen arrangeras för att visa den mångfald som finns i trakten och besökarna får smaka av både skörden, maten, kulturen och hantverket.
Det var för några år sedan som tanken om att samla och hylla allt som Österlen har att erbjuda under skördetiden väcktes. För tre år sedan gick flera redan etablerade nätverk samman och bildade den ideella föreningen Skördetid på Österlen. Föreningen består idag av tio nätverk som representerar drygt 500 medlemmar.
Genom Skördetid på Österlen bjuder medlemmar in till olika evenemang och erbjudanden under perioden 16 september till 15 oktober.
Den gemensamma invigningen tar plats 16 september på hamnplan i Simrishamn under Sillens dag. Då ges besökarna möjlighet att möta representanter från de deltagande nätverken för att få reda på mer om vad som händer under evenemangsveckorna.
Exempel på aktiviteter från programmet är lunch med höstprimörer från uteköket på Allé, keramikutställning med frukttema hos Kajsas keramik, skördeinspirerad kalkonbuffé på Ingelsta kalkon, uppvisning av fårvallning på Åsgård, provsmakning av traktens delikatesser hos Havängsbodarna, trädgårdsdikter på Bokhuset i Borrby, chokladprovning hos Österlenchoklad, guidade turer i äppelträdgårdarna på Kiviks musteri, avtäckning av Kåseberga skördetavla kreerad av Thorsten Larsson, provsmakning av druvmust på Backagården, höstmarknad i Kiviks hamn och guidade vandringar i Kiviksbygdens historia arrangerat av Kiviks museum.
Det tryckta programmet för Skördetid på Österlen finns att hämta ute hos medlemmarna eller att läsa digitalt på evenemangets webbsida.