Petra tog tre SM-guld i Piteå

Efter två års uppehåll genomfördes ett efterlängtat SM i armbrytning i Piteå sista veckan i mars. Simrishamnsbryterskan Petra Damm visade åter prov på imponerande armstyrka när hon kammade hem tre guld och ett silver.
Simrishamn • Publicerad 7 april 2022
Petra Damm började bryta arm för bara fem år sedan och har gjort en raketkarriär. Foto: Jake Lundin
Petra Damm började bryta arm för bara fem år sedan och har gjort en raketkarriär. Foto: Jake LundinFoto: Jake Lundin

Petra Damm tog guldmedalj i damer -78 kg vänster och silver i damer -78 kg höger. Dessutom tog hon guld i mastersklassen för både höger och vänster arm.

– Det är jättenöjd med min insats men jag är nästan ännu mer stolt över att min klubb Kometbrytarna, som åkte iväg till SM med sex deltagare och slutade på en femteplats totalt. Tillsammans hade vi fem guld, fem silver och tre brons med oss hem, berättar Petra. Och vi har fantastiskt roligt tillsammans!

Det är bara tre månader sedan Petra genomgick en nackoperation.

– Därför hade jag ingen tanke på att prestera i SM-tävlingarna med höger men lyckades ändå ta mig till final och få ett silver med hem!

Nu väntar träning med siktet inställt på VM som äger rum i september.

– Mitt mål är att prestera i världsklass med vänster. Jag har kunnat träna på bra även under pandemin och troligtvis kommer jag att avstå EM för att kunna göra ett optimalt träningsupplägg inför VM.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.