GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Simrislundselever hjälper till att smycka Bergengrenska

Midsommarafton nalkas och Bergengrenska trädgården i Simrishamn är redan vackert pyntad. Det har Simrislundsskolans elever, tillsammans med föreningen Mitt Simrishamn, sett till.
Simrishamn • Publicerad 22 juni 2022
Bergengrenska trädgården blir vackert utsmyckad och eleverna på Simrislundsskolan får med stolthet visa upp sitt skapande för allmänheten - vinsterna är många med Mitt Simrishamns initiativ.
Bergengrenska trädgården blir vackert utsmyckad och eleverna på Simrislundsskolan får med stolthet visa upp sitt skapande för allmänheten - vinsterna är många med Mitt Simrishamns initiativ.

Det är samverkansorganisationen Mitt Simrishamn med konstnär Ann-Margrete Clarén i spetsen som står för initiativet att dekorera den lite bortglömda pärlan Bergengrenska trädgården. Trädgården pyntades första gången inför Österlen lyser och har sedan smyckats på högtidens tema inför jul, alla hjärtans dag och påsk.

Nu är det midsommar som stundar och vad passar väl då bättre än blomsterprydda midsommarstänger som utsmyckning? De sex midsommarstängerna fick en grön grund i Ann-Margretes ateljé innan de transporterades vidare till skolan.

Österlenmagasinets utsände hälsade på när eleverna i klass 2B dekorationsmålade stänger och kransar förra veckan.

Koncentrationen är stor och barnen tar sig an sin uppgift med största allvar.

– Jag gillar att måla och brukar göra det hemma också, berättar Bayan Kalil som målar blommor på en av stängerna tillsammans med Laura Tobias och Emilia Viberg.

bild 1/5
William Kihlberg Larsson, Ofelia Verngren och Frans Ipsen tycker det är kul att måla.
Heran Abrha och Daniel Tewelde har samma favoritfärg, blå, därför blir det särskilt många blåa blommor på deras midsommarstång.
Emilia Viberg, Laura Tobias och Bayan Kalil målade med stor koncentration.
William Kihlberg Larsson, Ofelia Verngren och Frans Ipsen tycker det är kul att måla.

Vid en annan stång står Frans Ipsen, William Kihlberg Larsson och Ofelia Verngren och jobbar. De berättar att de hjälpt till med dekorationerna till Bergengrenska trädgården förr.

– I påskas målade vi påskägg, berättar Frans. Det är kul att måla!

Klassens vuxna, Linda Ohlsson och Lotta Telg, har fullt upp med att fylla på färg åt de produktiva konstnärerna.

– Det är kul när skolan kan samverka med samhället på det här viset, konstaterar Linda.

– Barnen blir så stolta när de får visa upp det de har gjort, håller Lotta med.

Skolan och fritids har gjort liknande samarbeten tidigare.

– Förra veckan uppträdde barnen, med sångerna de övat in för Tvåornas kör, på Skönadal och det är eleverna från Simrislundsskolan som brukar visa sina alster i skyltfönstret hos Maskor & Stygn, berättar Linda.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.