Annons

Sista om hunden Edgar

Med nyutgivna ”Bokhunden Edgar på bröllop” sätter Simrishamnsförfattaren Ingrid Jönsson troligtvis punkt för barnboksserien om den modiga läshunden. Å andra sidan rullar Jon och Eddie vidare på nya äventyr i Sonjas verkstad-serien.
Simrishamn • Publicerad 27 mars 2023
Vårens nya böcker riktar sig till läsare i åldrarna 6-9 år men Ingrid Jönsson skriver också för mellanåldern. ”Just nu jobbar jag på ett spänningsmanus med historiska kopplingar” berättar Ingrid.
Vårens nya böcker riktar sig till läsare i åldrarna 6-9 år men Ingrid Jönsson skriver också för mellanåldern. ”Just nu jobbar jag på ett spänningsmanus med historiska kopplingar” berättar Ingrid.Foto: Hannah Andersson

Ingrid Jönsson är åter aktuell med flera nya barnböcker. Nämligen sjunde delen i Sonjas verkstad-serien, som bär titeln Karting-feber, och nionde delen om läshunden Edgar med titeln Bokhunden Edgar på bröllop.

– Allt talar tyvärr för att det blir den sista boken om Edgar och med det i tankarna har jag knutit ihop säcken, säger Ingrid och berättar att hon låter Edgar träffa sin mamma, som han skiljdes åt från i första boken. Boken handlar också om ett bröllop i sommaridyll, men viss dramatik uppstår när en av gästerna faller i från bryggan.

Vårens boksläpp.
Vårens boksläpp.Foto: Pressbild
Annons

I arbetet som lett fram till vårens andra boksläpp har Ingrid besökt Kristianstad Kartingklubb för research.

– Nya boken i serien Sonjas verkstad heter Karting-feber och i den räddar Jon en skruttig, gammal gokart från att bli skrotad.

Bokserien är populär hos de motorintresserade läsarna. Ingrid avslöjar att den åttonde boken redan är på gång och att killarna då kommer att bege sig ut på sjön.

Förutom att skriva egna böcker leder Ingrid kurser för skrivsugna med författarambitioner. 26-27 augusti ger hon en helgkurs i att skriva barnlitteratur men redan i vår, den 20 maj, bjuder hon in till en endags ”kom i gång och skriv” kurs.

– Den passar alla som vill skriva men behöver hjälp att komma igång, berättar Ingrid.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons