GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konst

Skaparglädje i konsthallen

Skaparlusten flödade när eleverna från Simrishamns särskola mötte politiker från kommunstyrelsen för att göra konst tillsammans i Tjörnedala konsthall.
Baskemölla • Publicerad 28 oktober 2021
Eleverna från Simrishamns grundsärskola skapade tidigare i veckan konst på Tjörnedala konsthall i Bästa biennalen-projektet Här är jag! Här är vi! På lördag, 30/10 kl. 12-16, bjuder ÖSKG in till kostnadsfri drop-in workshop för allmänheten som, 
under ledning av Sara Klein, ges möjlighet att bygga vidare på och uppleva elevernas och politikernas installation.
Eleverna från Simrishamns grundsärskola skapade tidigare i veckan konst på Tjörnedala konsthall i Bästa biennalen-projektet Här är jag! Här är vi! På lördag, 30/10 kl. 12-16, bjuder ÖSKG in till kostnadsfri drop-in workshop för allmänheten som, under ledning av Sara Klein, ges möjlighet att bygga vidare på och uppleva elevernas och politikernas installation.

ÖSKG sparkade igång konstfestivalen Bästa biennalen i sydöst genom att bjuda in eleverna från grundsärskolan till projektet Här är jag! Här är vi! tidigare i veckan.

Efter några timmars intensivt skapande kunde elever och politiker skåla i bubbel och stolt visa upp en färdig utställning med självporträtt, flera i naturlig storlek.

– Jag vet att det är många politiker som inte kunde vara med idag men som gärna skulle vilja se er konst så jag tänker föreslå att vi gör en fortsatt utställning i rådhuset i Simrishamn, konstaterade Gudrun Schyman (F!).

7 bilder
”Det här är första gången som jag gör ett självporträtt” berättar Wilma Hillborg.
Sabina Irengård hämtade inspiration från traditionella afrikanska masker när hon gjorde sitt självporträtt. ”Roligast har varit att komma på olika lösningar” säger Sabina.
”Det har varit en ynnest att få skapa tillsammans med eleverna här idag” säger Gudrun Schyman (F!).
Efter några timmars intensivt skapande kunde barn och politiker skåla i bubbel och stolt visa upp en färdig utställning med självporträtt, flera i naturlig storlek.
På lördag, 30/10 kl. 12-16, bjuder ÖSKG in till kostnadsfri drop-in workshop för allmänheten.
Konstpedagogerna Charlotte Elm Ravn och Sofia Enbom, samt konstnär Sara Klein vägledde eleverna i arbetet. ”Det har varit kul att ha hela konsthallen till vårt förfogande för det har inneburit att vi kunnat jobba stort” säger Sara.
”När vi fick inbjudan tittade jag inte ens i min kalender, jag tackade ja direkt!” berättar Agneta Berliner (L) som skapat självporträttet till höger i bild.
”Det här är första gången som jag gör ett självporträtt” berättar Wilma Hillborg.
Sabina Irengård hämtade inspiration från traditionella afrikanska masker när hon gjorde sitt självporträtt. ”Roligast har varit att komma på olika lösningar” säger Sabina.
Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.