Annons

Solen sken över marknad

Våfflorna är ett måste och de brända mandlarna likaså, men klädförsäljningen var ett nytt inslag på Ankarets höstmarknad.
Skillinge • Publicerad 6 september 2023
Musikern Jan-Eve Svensson har besökt många av sydöstra Skånes särskilda boenden genom projektet Gott liv, initierat av Sparbanken Syd och Ystad Saltsjöbad. Förra veckan gästade han Ankarets höstmarknad.
Musikern Jan-Eve Svensson har besökt många av sydöstra Skånes särskilda boenden genom projektet Gott liv, initierat av Sparbanken Syd och Ystad Saltsjöbad. Förra veckan gästade han Ankarets höstmarknad.Foto: Hannah Andersson

Första tisdagen i september bjöd det särskilda boendet Ankaret i Skillinge in till årets höstmarknad.

Marknaden är en uppskattad tradition och inbjudan går ut till alla boenden i kommunen.

Annons

– Våra besökare sätter stort värde på marknaden och många återkommer varje år, berättar Helen Areskoug, aktivitetsansvarig på Ankaret. Visst medför marknaden en hel del arbete, men det är det värt, för det ger väldigt mycket tillbaka att anordna den.

Helen Areskoug serverar Gun Krook en våffla. ”Det brukar gå åt ungefär hundra våfflor under vår höstmarknad” berättar Helen.
Helen Areskoug serverar Gun Krook en våffla. ”Det brukar gå åt ungefär hundra våfflor under vår höstmarknad” berättar Helen.Foto: Hannah Andersson

Våfflorna och de brända mandlarna är stående inslag, liksom försäljningen av blommor och lotteriet, men annars varierar innehållet från år till år.

– En nyhet för i år är att Carita Nilsson från Senior shop är på plats med sina kläder och att vi har hästen Tusse på besök.

På plats är också Jan-Eve Svensson som underhåller med keyboard och dragspel.

– Jag kommer att bjuda på musik som publiken känner igen, det brukar bli mycket 50- och 60-talslåtar, berättar Jan-Eve.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons