Annons
Näringsliv

Stjärnklar satsning på taproom och restaurang

En mötesplats med värme, gemyt, god öl och grymt käk. Kvartetten bakom Stjärnbryggeriets satsning vet precis vilken känsla de vill skapa i sin bryggpub och restaurang.
Rörum • Publicerad 7 februari 2024
En bryggeripub med tio kranar från vilka Stjärnbryggeriets egen öl kommer att tappas, men också en restaurang med grymt käk och lunchmeny året runt. Dessutom ölprovningar och musikkvällar i härligt stimmig miljö. Det är vad Stefan, Stephen, Lotta-Karin och Mikael vill skapa på Tösernas gård. ”Om Gud vill och brallorna håller blir det öppning till påsk” säger Lotta-Karin.
En bryggeripub med tio kranar från vilka Stjärnbryggeriets egen öl kommer att tappas, men också en restaurang med grymt käk och lunchmeny året runt. Dessutom ölprovningar och musikkvällar i härligt stimmig miljö. Det är vad Stefan, Stephen, Lotta-Karin och Mikael vill skapa på Tösernas gård. ”Om Gud vill och brallorna håller blir det öppning till påsk” säger Lotta-Karin.Foto: Hannah Andersson

Mikael Nyquist äger Tösernas gård, som ligger längs Raskarumsvägen nära Rörums stora väg, och det är även han som är grundaren till Stjärnbryggeriet. Med sig i satsningen på att utveckla verksamheten har han Lotta-Karin Almgren och Stefan Karlsson som känns igen från Folkets bakgård, samt Stephen Radcliffe som tidigare drivit Stationen i Lövestad.

När intervjun bokas ber Lotta-Karin på förhand om ursäkt för byggkaoset - men stöket är ett säkert tecken på att här händer det spännande grejer.

Annons

I en av gårdens längor finns hantverksbryggeriet, som varit i drift sedan 2018 och har inte mindre än nio olika sorters öl, samt must, på menyn.

Mikael startade Stjärnbryggeriet 2018. Namnet avslöjar ett intresse för astronomi och ölen har fått namn efter planeter och himlakroppar. På varje etikett finns kul kuriosa.
Mikael startade Stjärnbryggeriet 2018. Namnet avslöjar ett intresse för astronomi och ölen har fått namn efter planeter och himlakroppar. På varje etikett finns kul kuriosa.Foto: Hannah Andersson

Det är i andra längan tvärs över gårdsplanen som nysatsningen kommer att ta plats.

Kvartetten visar in i det kommande köket - Stephens område. Här kommer han att laga mat i samma stil som på Stationen.

– Det blir lekfullt och lagat på säsongens råvaror, med mycket närproducerat, lovar Stephen.

– Vi är väldigt glada över att du valt att göra den här satsningen tillsammans med oss för din mat är fantastisk, säger Lotta-Karin.

”Vi vill skapa en stimmig, go känsla. Här ska alla känna sig välkomna samtidigt som mat och dryck håller högsta klass” beskriver Lotta-Karin kvartettens vision.
”Vi vill skapa en stimmig, go känsla. Här ska alla känna sig välkomna samtidigt som mat och dryck håller högsta klass” beskriver Lotta-Karin kvartettens vision.Foto: Hannah Andersson

Från köket kommer Stephen att ha utsikt över matsalen med plats för femtio gäster, men även närkontakt med baren.

Bryggeribaren kommer främst att servera gårdens egna öl.

– Den kommer att tappas på fat direkt från bryggtankarna. Bättre än så blir det inte, konstaterar Stefan.

”Med egen bar kan vi experimentera mer och brygga nya sorter som våra gäster kan hjälpa oss att avgöra om vi ska satsa på” säger Stefan.
”Med egen bar kan vi experimentera mer och brygga nya sorter som våra gäster kan hjälpa oss att avgöra om vi ska satsa på” säger Stefan.Foto: Hannah Andersson

Det kommer även finnas något för whiskyälskaren.

– Jag har ett stort intresse för whisky och kommer se till att det finns några spännande sorter i baren, lovar Mikael.

Annons

Musikscen blir det också, i restaurangen och så småningom även utomhus.

– Vi har redan en bokning. Franska trion kommer och spelar i slutet av juli, berättar Lotta-Karin.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons