Annons
Orientering

Succé för lokala Hitta ut

Orienteringsutmaningen Hitta ut har gjort succé i Simrishamn. Simrishamns orienteringsklubb har haft fler än 30 000 besök på sina kontroller. För de som inte har provat finns det tid - Hitta ut pågår till 31 november.
Simrishamn • Publicerad 29 augusti 2023
Bild på en av kontrollpunkterna från förra året. 2022 var första året som Simris­ hamns orienteringsklubb medverkade som lokal ar­rangör till Svenska orien­teringsförbundets frisk­vårdsaktivitet Hitta ut.
Bild på en av kontrollpunkterna från förra året. 2022 var första året som Simris­ hamns orienteringsklubb medverkade som lokal ar­rangör till Svenska orien­teringsförbundets frisk­vårdsaktivitet Hitta ut.Foto: Hannah Andersson

Hitta ut finns över hela landet, det är en gratis aktivitet som går ut på att finna vägen till marke­rade kontrollpunkter med hjälp av en karta, i pappersform eller i appen. Alla som skapar en profil på Hitta uts hemsida kan logga in och registrera sina checkpoints där. På checkpointmarkeringen finns både kontrollnum­mer och en bokstavskod som används när kontroll­punkten registreras.

Hitta ut hade premiär i Simrishamn den 1 april.

Annons

– De 18 kontroller i Skåne som lockat flest antal besök finns alla i Simrishamn, berättar Ulla Nordahl, initiativ­tagare och medlem i Simrishamns orienteringsklubb som är arrangör för Hitta ut i Simrishamn.

I skrivande stund har klubben haft fler än 30 000 besök på sina kontroller.

– Vi är så glada över att årets Hitta ut har fått sådant genomslag, säger Ulla. Det är en aktivitet som vi lägger ner mycket jobb på, därför är det extra kul att den uppskattas.

Totalt har klubben placerat ut 160 kontrollpunkter i sitt område.

– De sista sattes ut i juli och har redan lockat många besök.

Vid kontrollen i närheten av Margareta Forslunds ateljé i Vik har konstnären tagit initiativ till att belöna besök nummer 50 och nummer 100.

Hitta ut pågår till den 31 november.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons