GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uno inleder musikkvällar

Det har blivit dags för de uppskattade musikkvällarna på Branteviks idrottsplats. Premiären för Musik under stjärnorna äger rum onsdagen den 6 juli med Uno Svenningsson på scenen.
Brantevik • Publicerad 26 juni 2022
Uno Svenningsson inleder Musik under stjärnorna på Branteviks idrottsplats onsdagen den 6 juli. Biljettförsäljning sker via evenemangets webbplats.
Uno Svenningsson inleder Musik under stjärnorna på Branteviks idrottsplats onsdagen den 6 juli. Biljettförsäljning sker via evenemangets webbplats.

Idén föddes 1989 när Bo Sylvén och hans hustru Lisa Linn, båda jazzmusiker, firade 30-årsjubileum för Bosses orkester tillsammans med vänner på idrottsplatsen i Brantevik. Kvällen blev så lyckad att de bestämde sig för att prova att arrangera utomhuskonserter för betalande publik året efter. Jazz under stjärnorna föddes och har blivit ett musikevenemang synonymt med sommaren på Österlen.

Efter tjugo år med Jazz under stjärnorna lämnade Bo och Lisa över arrangörskapet till Nils Landgren och Beatrice Järås som fortsatte att utveckla utomhuskonserterna. 2018 tog Branteviks IF, som varit medarrangör sedan start, över.

– Allt arbete görs med ideella krafter och vinsten går till idrottsföreningen, berättar Rune Brannesjö, ordförande.

Pandemiåret 2020 ställdes konsertkvällarna, som numera går under namnet Musik under stjärnorna, in och förra året genomfördes de med restriktioner. I år är evenemanget tillbaka med full kraft och onsdagen den 6 juli är det premiär med Uno Svenningsson på scen. Sedan följer: Mats Ronander med gäst Py Bäckman och band 13 juli, Rigmor Gustafsson 20 juli och Lisas Ekdahl med trio 27 juli. Sommarens musikkvällar avslutas den 3 augusti av Gunhild Carling Family.

Begränsat antal stolar framför scenen, annars medhavd stol och fri placering. Det finns gott om plats för medföljande barn att röra sig på och hundar i koppel är välkomna. Duka upp picknick i gräset eller köp mat på plats. Försäljning av sillamackor, våfflor, korv, glass, kaffe och annat gott.

Grindarna till konsertplatsen öppnar klockan 17. Förbandet börjar spela klockan 18. Huvudartisten går upp på scen klockan 19.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.