Annons

Bli Plus-kund hos YA och se livesänd lokal fotboll

Samtidigt som fotbollsklubbarna laddar upp inför seriestarten kan Ystads Allehanda presentera sin största fotbollssatsning hittills: Det är nu klart att YA sänder i princip samtliga matcher som Österlen FF och IFK Simrishamn spelar i den stekheta ”supertvåan” kommande säsong!
x
xx
x
Fotboll • Publicerad 8 mars 2023 • Uppdaterad 30 mars 2023
YA kommer att sända nästan alla matcher från ”supertvåan” där både Österlen FF och IFK Simrishamn spelar.
YA kommer att sända nästan alla matcher från ”supertvåan” där både Österlen FF och IFK Simrishamn spelar.

Information

För att ta del av sändningarna krävs att du är Digital Plus-kund hos YA.

Då ingår även YA som e-tidning samt allt innehåll på ystadsallehanda.se och meraosterlen.se

• Vill du uppgradera ditt abonnemang? Kontakta vårt kundcenter!

Sportjournalistiken är under en ständig förändring och förnyelse. Direktsänd idrott efterfrågas mer och mer, inte minst på det lokala planet.

YA har redan sänt sporadiskt från en del fotbollsmatcher och andra evenemang. Men nu trappas satsningen upp ordentligt. Redan om några veckor är det seriepremiär i division 2, där Österlen FF och IFK Simrishamn kommer att tampas. Simrishamn kommer till spel som en intressant nykomling och Österlen som en av guldfavoriterna.

Annons

YA kommer att sända samtliga matcher från Skillinge idrottsplats och Korsavads IC. Dessutom sänder vi alla bortamatcherna, utom de som spelas i Malmö. Det innebär att man kommer att kunna se inte mindre än 46 fotbollsmatcher live på ystadsallehanda.se!

Fotbolls-TV

Live-tv i april

Här är matcherna som sänds i april:

2 april: IFK Simrishamn-FC Rosengård 1917 (14)

7 april: IFK Hässleholm-IFK Simrishamn (14)

10 april: Österlen FF-Hässleholms IF (13)

15 april: Kristianstad FC-Österlen FF (14)

15 april: IFK Simrishamn-Nosaby (14)

23 april: Österlen FF-IFK Simrishamn (13)

30 april: FK Karlskrona-Österlen FF (13)

30 april: IFK Simrishamn-IFK Malmö (14)

”Vill vara nära vår publik”

Det är fyra av Sveriges största tidningskoncerner – Gota Media, Bonnier News, NTM och Stampen Media – som har tagit ett gemensamt grepp och sänder lokal fotboll över hela landet.

Avtalet sträcker sig över de kommande fyra säsongerna, 2023-2026.

För lokalmediekoncernerna stärker detta bolagens läsaraffärer ytterligare och skapar ännu mer relation till läsarna och tittarna.

– Vi vill vara nära vår publik och de här matcherna går rakt in i det lokala hjärtat, det värmer extra hos mig personligen som älskar lokalfotboll och lokaljournalistik, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Detta är en förlängning och utveckling av parternas samarbete de senaste åren.

– Genom detta samarbete så når fotbollen ut över stora delar av landet och vi får en exponering som är väldigt viktig för våra föreningar från norr till söder, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons