GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hälsa och inre balans

Intresset för tiny houses är fortsatt stort, liksom viljan att lappa och laga istället för att slänga. I höst erbjuds kurser både i att bygga hus och lappa jeans, men även retreats med fokus påhälsa och inre balans, på Ecotopia i Bondrum.
Bondrum • Publicerad 22 september 2022
Hösten på Ecotopia erbjuder kurser, workshops, retreater, framtidsverkstad och söndagsbrunch.
Hösten på Ecotopia erbjuder kurser, workshops, retreater, framtidsverkstad och söndagsbrunch.

Höstterminen på Ecotopia har redan startat. Helgen som gick ägde första retreaten rum men fler väntar. Nästa ges den 7-9 oktober. Deltagarna ges chansen att sakta ner, jorda sig och omvärdera, under ledning av Mark och Petra Henderson från Balance by Nature.

28-30 oktober heter retreatledaren Magdalena Lepp och kommer från Cirkelnsmitt. Höstens sista är ett eurytmi-retreat som ges 11-13 november under ledning av Maria Linden och Per Linden Thell, Omni Sophia.

Magdalena Lepp kommer till Bondrum redan 21-23 oktober för att leda en framtidsverkstad tillsammans med Karin Malmgren som driver Ecotopia.

Hösten på Ecotopia bjuder även på kurser. 23-25 september är det byggande av mobila hus som står på programmet. Intresset för så kallade tiny houses är stort. Sista helgen i september gästar Ajuna Möller från Ajuna snickeri och design samt Molle Nifkin från Elohimma tinyhouse, kunskapscentret för att leda kursen.

Att laga istället för att slänga och köpa nytt gör gott för både planeten och plånboken. Den 2 oktober klockan 10-16 ges en dagsworkshop på temat lappa och laga. Deltagarna tar med sig klädesplagg som de vill laga, pynta, sy in, lägga ut, sy om, byta knappar på eller ändra till något helt annat. Leder workshopen gör Maria Åkesdotter, Maria Klädmakare.

Sist men inte minst bjuder höstprogrammet på en vegansk söndagsbrunch. Brunchen inleds med att deltagarna avnjuter veganskt från gårdens söndagsbuffé. Därefter väntar en föreläsning av Barbara Wohlfarth, professor i kvartärgeologi, på temat Österlen under våra fötter och efterföljande samtal. 6 november klockan 11-14.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.