Annons

Inspirerande höst med matigt kulturprogram

Hösten bjuder på massor av spännande aktiviteter på Tomelilla kulturhus och biblioteksfilialerna i Brösarp, Onslunda och Smedstorp.
Tomelilla • Publicerad 25 augusti 2023
Susanne Åkesson är professor i zooekologi vid Lunds universitet och aktuell med nyutgivna ”Bevingade vänner - Hur jag fyllde min trädgård med fåglar”. Den 15 november gästar hon Tomelilla bibliotek.
Susanne Åkesson är professor i zooekologi vid Lunds universitet och aktuell med nyutgivna ”Bevingade vänner - Hur jag fyllde min trädgård med fåglar”. Den 15 november gästar hon Tomelilla bibliotek.Foto: Miriam Preis

Första föredragshållare ut på Tomelilla bibliotek är Nina Van den Brink som kommer till kulturhuset den 6 september. Nina tilldelades förra årets augustpris för boken ”Jag har torkat nog många golv: en biografi om Maja Ekelöf”.

Brösarps bibliotek får besök av en annan föredragshållare - författaren och dramatikern Henrik Valentin. Han kommer att hålla ett bildföredrag den 5 oktober om de danska judarna som för 80 år sedan tvingades på flykt.

Amanda Svensson är aktuell med romanen ”Själens telegraf”. Den 30 oktober ger hon ett föredrag i Tomelilla.
Amanda Svensson är aktuell med romanen ”Själens telegraf”. Den 30 oktober ger hon ett föredrag i Tomelilla.Foto: Robin Rådenman
Annons

På Onslunda bibliotek bjuds det in till fyra hantverkskvällar under hösten. Den första, 20 september, går i regnbågens färger när deltagarna provar att färga vita blommor. 11 oktober bjuds besökarna in att sticka, virka, sy, lappa och laga. Den 8 november provar deltagarna tekniken klistermarmorering med akrylfärg och 6 december är temat jul.

Handarbetsgruppen Stickkontakt fortsätter att träffas på Smedstorps bibliotek på måndagskvällarna, med start den 4 september. Lördag 2 december bjuder de in till utställning med försäljning i samband med julmarknaden och grantändningen i Smedstorp.

Bubblande toner med multiinstrumentalisten Anders Larsson är en av de barnföreställningar som erbjuds i höst. 12 oktober på Tomelilla bibliotek.
Bubblande toner med multiinstrumentalisten Anders Larsson är en av de barnföreställningar som erbjuds i höst. 12 oktober på Tomelilla bibliotek.

Det händer mycket kul även för barnen. På Brösarps bibliotek ges tre sagostunder för barn 3-5 år under hösten; 13 september, 18 oktober och 15 november.

Smedstorps bibliotek fortsätter att bjuda in till sin uppskattade lördagsbio. Först ut är filmen Lassemajas detektivbyrå - Skorpionens gåta 23 september.

Tove Folkesson och Hanna Folkesson har skrivit romanen ”Badort” tillsammans. 18 september gästar duon Tomelilla bibliotek.
Tove Folkesson och Hanna Folkesson har skrivit romanen ”Badort” tillsammans. 18 september gästar duon Tomelilla bibliotek.Foto: Sofi Folkesson

Onslunda bibliotek ordnar pysselonsdag med olika teman. Onsdag 20 september är det regnbågstema eftersom aktiviteten infaller under regnbågsveckan som bjuder på flera kul aktiviteter i såväl Tomelilla som byarna.

Fler programpunkter och information om anmälan till nämnda aktiviteter finns i kulturprogrammet som du hämtar på biblioteken eller på Tomelilla kommuns webbsida.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons