GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jul

Julstämning på Torget

Söndagen den 27 november firas första advent med julskyltning i Tomelilla och julstämning på och kring torget.
Tomelilla • Publicerad 25 november 2022
Mysig julstämning utlovas på söndag, på torget i Tomelilla.
Mysig julstämning utlovas på söndag, på torget i Tomelilla.Foto: Hannah Andersson

Första advent firas traditionsenligt med julskyltning i Tomelilla. Alla bjuds in till torget för att tillsammans skapa en mysig julstämning mellan klockan 14.00-18.00, söndagen den 27 november.

Butikerna håller öppet och olika utställare kommer att slå upp sina bord.

– Vi på Bostad ida´ kommer att bjuda på glögg, berättar Ida Nilsson som håller i trådarna för adventsfirandet på torget.

På plats kommer även bland andra årskurs 6 från Lindesborgsskolan, UF-företaget Glass Recycling, Tomelilla IF och Tomelilla Hembygdskrets att vara.

Tomelilla Hembygdskrets är med och sponsrar evenemanget. Under adventssöndagen på torget kommer de att sälja sin uppskattade årsbok.

– Räddningstjänsten kommer också att vara på plats med en av sina brandbilar, berättar Ida.

Under eftermiddagen gästas adventsfirandet av Tomelilla ungdomsorkester.

– Tomelilla ungdomsorkester kommer till torget klockan 16.00 för att spela in julen.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.