Annons

Multianläggning mitt i myllan med aktivitet året om

Att det råder bistert senvinterväder hindrar inte medlemmarna i Tomelilla golfklubb från att utöva sin sport. Den moderna multianläggningen bjuder på flera väderskyddade aktiviteter för den som vill komma in från snålblåsten.
Tomelilla • Publicerad 6 mars 2023
Golfsimulatorn är till stor glädje för Tomelilla golfklubbs pro Joakim Norgren i hans undervisning. Här med Åsa Rome.
Golfsimulatorn är till stor glädje för Tomelilla golfklubbs pro Joakim Norgren i hans undervisning. Här med Åsa Rome.Foto: Hannah Andersson

Fram till så sent som 1987 låg det en soptipp på platsen som idag lockar med vacker natur och en omtyckt golfbana. Tomelilla golfklubb startade med bygget av en niohålsbana, som sedan utökades till 18 hål. Senare tillkom ytterligare en korthålsbana med nio hål. Korthålsbanan har fasta footgolfhål och det går även att öppna upp för footgolfspel på långhålsbanan.

2021 invigdes den kombinerade golf- och padelhallen som rymmer två padelbanor, simulatorgolf, inomhusputtning och lounge en trappa upp.

”Idag väljer de flesta inomhushallen men vi ville komma ut och röra på oss” säger Lars Avasjö som tillsammans med Bengt Nilsson och hunden Sixten trotsar senvintervädret för att ge sig ut på en golfrunda.
”Idag väljer de flesta inomhushallen men vi ville komma ut och röra på oss” säger Lars Avasjö som tillsammans med Bengt Nilsson och hunden Sixten trotsar senvintervädret för att ge sig ut på en golfrunda.Foto: Hannah Andersson
Annons

När ÖMs utsände kommer på besök är det full fart i hallen. ”Gubbagänget” som består av en grupp äldre gentlemän som delar intresset för golf tränar puttning medan regerande klubbmästare Åsa Rome har lektion för klubbens pro Joakim Norgren med simulatorn som arbetsredskap.

– Jag har väldigt stor glädje av simulatorn i min undervisning, konstaterar Joakim.

– Den ger fantastiska möjligheter att träna teknik på vintern, håller Åsa med. Hon passar även på att ge Joakim ett berömmande ord.

– Han är alltid lika positiv och pedagogisk och är en stor tillgång för klubben!

Padelsektionen har efter en ny satsning två tränare knutna till sig; Daniel Persson, som också är en av initiativtagarna till padelsatsningen, och nyförvärvet Henrik Jörgensen som tidigare varit hallansvarig på WAP i Ystad.

– Även om padelintresset ser ut att ha peakat så är det många som fastnat rejält på kroken och vill utveckla sitt spel. Därför är vi väldigt glada över att ha lyckats knyta Henrik, som är en jätteduktig spelare och tränare, till oss, säger Joachim Orrenius som jobbar med kommunikation och kansli på golfklubben.

Ett stenkast från golf- och padelhallen ligger klubbhuset, som är Tomelilla golfklubbs hjärta.

– Det är en mötesplats, inte bara för våra medlemmar utan även för restaurangens gäster, säger Joachim.

För femte säsongen är Henrik Larsson och Gustav Jönsson, med restaurang och kafé H&G:s kök, krögare på anläggningen. Förutom att laga mat av hög kvalitet bjuder de in till after works som inte sällan blir fullbokade.

Lokalerna i klubbhuset kan även abonneras för möten och festligheter. Boendemöjligheterna ger möjlighet till långtidsvistelser.

Annons

– Vi har ett hotell med åtta sviter och totalt 32 bäddar men även tio campingplatser för de som kommer med husbil eller husvagn, berättar Joachim.

Klubben erbjuder uppskattade paket med golf, boende och bistro.

– En nyhet är vår golfskola som inte bara vänder sig till våra egna medlemmar utan är öppen för alla som vill trimma sitt spel med hjälp av klubbens pro.

Något som Joachim ofta får höra av klubbens besökare är att de uppskattar den härliga atmosfären och välkomnande stämningen.

Det kan två av spelarna som trotsar vädret och är på väg ut på en golfrunda skriva under på.

– Den fina gemenskapen är en av anledningarna till att jag väljer att komma hit, säger Lars Avasjö och får medhåll av Bengt Nilsson som tillägger.

– Dessutom är det en fantastisk anläggning och en väldigt bra bana.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons