GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rebus nya lokaler invigs

På fredag, den 22 oktober klockan 13.00, bjuder socialpsykiatrin in till invigning av träffpunkten Rebus nya lokaler.
Tomelilla • Publicerad 18 oktober 2021
Boendestödjarna Karin Lindén, Linda Andersson, Anna-Lena Lindevall och Annette Malmqvist på träffpunkten Rebus innergård.
Boendestödjarna Karin Lindén, Linda Andersson, Anna-Lena Lindevall och Annette Malmqvist på träffpunkten Rebus innergård.

Namnet på socialpsykiatrins verksamhet som vänder sig till personer med psykisk ohälsa - Rebus, står för rehabilitering, boendestöd, utveckling och sysselsättning.

Rebus har tidigare funnits i Solhuset vid folkhögskolan i Tomelilla och innan flytten gick till Byavägen mellanlandade verksamheten på Dalgatan.

En stor del av verksamheten handlar om boendestöd i hemmet, men träffpunkten är ett viktigt komplement. På träffpunkten ges brukarna möjligheten att träffas och lära känna varandra eller delta i någon av de aktiviteter som erbjuds.

– Vi tvingades hålla träffpunkten stängd från november - maj på grund av pandemin och saknaden efter att mötas var stor, berättar Linda Andersson, boendestödjare.

Stor var därför även glädjen när träffpunkten kunde öppna upp igen och nu stundar alltså invigningen av de nya lokalerna som finns på adressen Byavägen 37 i Tomelilla. Invigningen äger rum fredagen den 22 oktober klockan 13.00. Delar av aktiviteterna kommer att presenteras och det blir mingel, kaffe och tårta.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.