Annons
Sportlov

Rymdtema på sportlovet

Biblioteken i Tomelilla kommun bjuder in till kul aktiviteter under det stundande sportlovet - flera på det högaktuella temat rymden.
Tomelilla • Publicerad 12 februari 2024
Pyssel, tipsrunda, bokfika, fredagsmys och rollspelscafé, allt på temat rymden och science fiction, arrangeras på biblioteken i Tomelilla kommun under sportlovet.
Pyssel, tipsrunda, bokfika, fredagsmys och rollspelscafé, allt på temat rymden och science fiction, arrangeras på biblioteken i Tomelilla kommun under sportlovet.Foto: Mostphotos

19-23 februari finns det en tipsrunda att gå på Tomelilla bibliotek med chans att vinna en bok på temat sciene fiction. Vinnarna meddelas på den e-postadress som lämnats på svarstalongen.

Hela veckan finns det dessutom pyssel framdukat på biblioteket i Tomelilla som inbjuder till skapande på samma tema. Gör ett eget rymdmonster, färglägg en rymdbild eller pyssla helt fritt efter eget intresse.

Annons

Bokfika på temat rymden blir det också. Bibliotekspersonalen högläser ur boken Rymdresan, deltagarna får prata böcker och dela med sig av sina boktips, tisdag 20 februari klockan 13–14, ålder 6–9 år. Biblioteket bjuder på fika. Föranmälan till Tomelilla bibliotek.

På sportlovet blir det även invigning av bibliotekets måndagshäng som riktar sig särskilt till unga i åldrarna 10–16 år. Måndag 19 februari klockan 15.00–16.30. Drop in.

Kick off blir det också för vårterminens fredagsmys för barn i åldrarna 2-5 år. Temat är rymden fredag 23 februari klockan 9.30-10, drop in.

På biblioteket i Tomelilla arrangeras även rollspelscafé med ledaren Mattias. Rollspelet utgår även det från bibliotekets tema för våren - science fiction. Aktiviteten äger rum torsdag 22 februari klockan 13–16, ålder 8–12 år, förbokas.

På biblioteken i Smedstorp, Onslunda och Brösarp arrangeras lyssna och pyssla. Tisdag 20 februari klockan 9.30-11.30 i Smedstorp där deltagarna lyssnar på en berättelse om vänskap och tillverkar en ”Mina vänner”-bok. Åldersinriktning 6–12 år, föranmälan till biblioteket.

På Onslunda bibliotek lyssnar deltagarna på en vinterberättelse och gör fina snöglober. Onsdag 21 februari klockan 14–16. Ålder: 8–12 år. Föranmälan till biblioteket.

Ämnet är rymden i Brösarp där deltagarna, 7-12 år gamla, får tips om böcker och filmer på tema rymden och gärna får dela med sig av sina egna bok- eller filmtips. Sedan blir det skaparverkstad och tillverkning av pop-up-kort med stjärnglans. Torsdag 22 februari klockan 14.30–16.00, föranmälan till biblioteket.

Smedstorps bibliotek avrundar sportlovet med att bjuda in till lördagsbio. Filmen Victor och Josefine och resan till Snackistan handlar om vänskapen mellan en stor, hungrig björn och en mycket liten mus.

När Victors värdefulla fiol går sönder reser de till hans hemland Snackistan för att få den lagad och hamnar mitt i ett spännande äventyr.

Filmen visas lördag 24 februari klockan 13-15. Drop in.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons