GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konst

Världen ur nya perspektiv med Christine Wallers konst

Just nu visas Christine Wallers verk på Tomelilla konsthall och tidigare i veckan var årskurs 5 från Tryde friskola på plats i konsthallen för att ta del av utställningen.
Tomelilla • Publicerad 18 november 2021
Christine Waller var tidig med att börja fundera kring klimatförändringens effekter. Efter en resa till Antarktis skapade hon verken på bilden som eleverna från årskurs 5 på Tryde friskola betraktar.
Christine Waller var tidig med att börja fundera kring klimatförändringens effekter. Efter en resa till Antarktis skapade hon verken på bilden som eleverna från årskurs 5 på Tryde friskola betraktar.

Civilekonomen Christine Waller hade hunnit bli 30 år innan hon, under en resa i Asien, upptäckte sin konstnärsådra och bestämde sig för att sadla om. Sedan följde intensiva år av studier, resor och skapande. 2017 dog Christine Waller, bara 59 år gammal, och nu visas en utställning med hennes verk på konsthallen i Tomelilla.

– Vi fick en förfrågan från konstmuseet i Skövde om vi ville bli utställningsturnéns sydligast stopp och det kändes givet att tacka ja, berättar Désirée Lennklo, konsthallens intendent.

Désirée beskriver hur Christine älskade att vara på resande fot. Fotografierna från hennes resor tog hon med hem till ateljén och kombinerade med måleri i en kollageteknik som får betraktaren att ifrågasätta vad som är verkligt och vad som är fiktion.

7 bilder
De guidade visningarna är en viktig del av Tomelilla konsthalls verksamhet och Désirée Lennklo gläds åt att återigen kunna ta emot besök i konsthallen.
Förra veckan besökte årskurs 5 från Tryde friskola Kulturhuset, både för bokprat i biblioteket och för en guidad visning av utställningen i konsthallen.
Utställningen med Christine Wallers verk visas på Tomelilla konsthall till den 9 januari 2022.
De guidade visningarna är en viktig del av Tomelilla konsthalls verksamhet och Désirée Lennklo gläds åt att återigen kunna ta emot besök i konsthallen.

Tidigare i veckan besökte årskurs 5 från Tryde friskola Kulturhuset i Tomelilla, för att få boktips av bibliotekets personal, men även för att besöka konsthallen och utställningen med Christine Wallers verk.

Désirée ger eleverna i uppgift att studera Christines verk närmare. En uppgift de tar sig an med stor entusiasm och det visar sig snabbt att ungdomarna är från en generation som är väl insatta i bildmanipulation.

– Era vakna ögon lurar hon inte, konstaterar Désirée och visar hur konstnären leker med betraktarens uppfattning av saker och ting.

Melker Leufstedt och Ebbe Nilsson uppskattar besöket på konsthallen.

– Det är kul att vara här, säger Melker.

Vad tycker ni om konstverken?

– De är häftiga. Och fina, konstaterar killarna.

De guidade visningarna är en viktig del av konsthallens verksamhet och Désirée gläds åt att återigen kunna ta emot besök efter ett uppehåll på grund av pandemin.

– Det känns jättekul att vara igång igen!

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.