GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slutfinal för läsprojekt

Bibliotekens stora läskampanj ”Läsning pågår” startade i april och går nu in i sluttampen, för att avslutas med en eldig final den 30 oktober.
Ystad • Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad 1 oktober 2021
Omtalade debutanten bakom boken ”Jag händer jämt”, Emma Rävås, gästar Ystads stadsbibliotek lördagen den 30 oktober när det vankas final för Läsning pågår.
Omtalade debutanten bakom boken ”Jag händer jämt”, Emma Rävås, gästar Ystads stadsbibliotek lördagen den 30 oktober när det vankas final för Läsning pågår.
Foto: NILLELEANDER

”Läsning pågår” har nått fram till finalmånaden oktober. När kampanjen drog igång rådde fortfarande fulla restriktioner. Nu har de lättat och därför kan projektet avslutas med fysiska träffar och kul aktiviteter för både stora och små.

Det uppskattade fredagsmyset är igång igen. Fredagarna 8, 15, 22 och 29 oktober bjuds barn 0-5 år tillsammans med vuxen in till stadsbiblioteket för sagostund, mys och pyssel. Fredagsmyset äger rum klockan 9.30-10.30 och barnen bjuds på frukt.

Elever från Kvarnby folkhögskolas skrivarskola intar scenen på Ystads stadsbibliotek i evenemanget ”Skrivarskolan läser” lördagen den 16 oktober klockan 12-13.

Bokcirkeldejting blir det fredagen den 22 oktober klockan 16-17. Ett tillfälle att bekanta sig med bibliotekets bokcirkelpåsar och träffa andra som vill läsa och prata böcker. Bibliotekets personal presenterar bokcirkelpåsarna samt bjuder på tilltugg och dryck. Ingen föranmälan krävs.

Den stora finalen äger rum lördagen den 30 oktober klockan 10-18 på stadsbiblioteket i Ystad. Det blir utställning med läsambassadörernas bidrag till kampanjen. Barnföreställningen ”Hunden Rund” med Karin Holmström ges klockan 14.00.

Klockan 15.00 blir det författarsamtal med Emma Rävås, omtalade debutanten bakom boken ”Jag händer jämt”.

Klas Östergren i samtal med Stephen Farran-Lee blir det klockan 16.00.

Begränsat antal platser till barnföreställningen och författarsamtalen, gratisbiljetter hämtas på biblioteket från den 20 oktober.

Eftermiddagen avslutas med ett poetiskt, hisnande eldäventyr med performancegruppen Metamorfos, klockan 17.30 utanför biblioteket.

Hannah AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.